Το Bitcoin ξεπέρασε για πρώτη φορά το επίπεδο των 1.600 δολαρίων και θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τα 4.000 δολάρια μέσα στον επόμενο χρόνο.

Πράγματι, πλην του σημερινού ιστορικού υψηλού, το bitcoin ακολουθεί ανοδική πορεία από τον Απρίλιο, ενώ τις τελευταίες 30 ημέρες βρίσκεται 33% υψηλότερα. Ο λόγος; Σύμφωνα με το CNBC και όπως σημειώνει ο Aurelien Menant, ιδρυτής και CEO της Gatecoin, η πρόσφατη νομιμοποίηση των “κρυπτονομισμάτων” ως μέθοδος πληρωμής στην Ιαπωνία, έχει αποτελέσει θετικό ερέθισμα για το bitcoin, ενώ ένας δεύτερος λόγος για το ράλι του είναι και η αλλαγή στον κώδικα ενός άλλου “κρυπτονομίσματος”, του litecoin. Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα, υπήρξε μια αλλαγή στον κώδικα πίσω από την τεχνολογία του litecoin, η οποία και επιτρέπει μεγαλύτερη ταχύτητα των συναλλαγών, εξέλιξη που έδωσε ελπίδες και στο bitcoin που θα μπορούσε να δεχθεί μία ανάλογη βελτίωση.

Πάντως, ο Daniel Masters, διευθυντής της Global Advisors Bitcoin Investment Fund, εκτιμά πως αυτή η “βίαιη” άνοδος του bitcoin θα μπορούσε να αναχαιτιστεί σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Μακροπρόθεσμα, όμως, οι προοπτικές παραμένουν ισχυρές. “Σε ορίζοντα 8 – 14 μηνών, η πρόβλεψή μου θα ήταν γύρω στα 4.000 δολάρια”, είπε ο Masters στο CNBC, ενώ δεν είναι ο μόνος που αναμένει ισχυρές επιδόσεις για το bitcoin. Ο Menant της Gatecoin αναμένει πως η τιμή του bitcoin θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 3.000 δολάρια φέτος.

 

Facebook Comments