Στην παραδοχή ότι δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την παράδοση της έκτασης του Ελληνικού στον επενδυτή, ώστε να ξεκινήσει η επένδυση, προχώρησε από τη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Επιχειρώντας να αποποιηθεί των όποιων ευθυνών της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών, επέρριψε την ευθύνη για τις καθυστερήσεις στο αρμόδιο δασαρχείο και την αρχαιολογική υπηρεσία.

Υποστήριξε ότι οι εν λόγω υπηρεσίες λειτουργούν με τους δικούς τους ρυθμούς, τονίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για ανεξάρτητες υπηρεσίες που δεν λαμβάνουν εντολές από τους υπουργούς.

«Αυστηρό χρονοδιάγραμμα όταν είναι κάποια πράγματα, που είναι εκτός του ελέγχου της κυβέρνησης δεν μπορεί να υπάρξει. Όταν έχεις ανεξάρτητες αρχές που καθυστερούν – μπορεί για καλούς λόγους – δεν μπορεί να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα. Δέσμευσή μας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπάρχει. Προσπαθούμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις μερικές είναι στο χέρι μας άλλες όμως δεν είναι», υπογράμμισε.

Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι σύντομα θα λυθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τις δύο υπηρεσίες.

Νωρίτερα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που είχε καταθέσει τη σχετική επίκαιρη ερώτηση, είχε επικρίνει την κυβέρνηση για τις «τρικλοποδιές» που βάζουν κατά διαστήματα υπουργοί στην έναρξη της επένδυσης του Ελληνικού.

Τόνισε ότι χωρίς την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος δεν θα ξεκλειδώσει η διαδικασία.
 

Facebook Comments