Με αφαίρεση βαθμών απειλούνται ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ για τα θλιβερά επεισόδια των οπαδών τους στον Βόλο στον τελικό του κυπέλλου. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και του τεχνικού διευθυντή της μακεδονικής ομάδας, Λούμπος Μίχελ.

Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με αφαίρεση έξι βαθμών λόγω υποτροπής, ενώ η ΑΕΚ, που κλήθηκε για εκτεταμένα επεισόδια στις εξέδρες, εφόσον τιμωρηθεί και θεωρηθεί υπότροπη κινδυνεύει επίσης με αφαίρεση τριών βαθμών.

Για «εκτεταμένα επεισόδια» στις εξέδρες, παράβαση για την οποία κατηγορούνται αμφότερες οι ομάδες, προβλέπεται πρόστιμο από 50.000 έως 120.000, ενώ ανάλογα με τη βαρύτητά τους το πειθαρχικό όργανο μπορεί να τιμωρήσει και την έδρα από μία έως δύο αγωνιστικές. Αν η ΑΕΚ τιμωρηθεί για εκτεταμένα επεισόδια και είναι υπότροπη, κινδυνεύει με αφαίρεση 3 βαθμών συν 3 αγωνιστικές τιμωρία της έδρας.

Για εκτεταμένα επεισόδια στο αγωνιστικό χώρο, παράβαση για την οποία διώκεται μόνο ο ΠΑΟΚ, ο πειθαρχικός κώδικας προβλέπει πρόστιμο από 70.000 έως 150.000 ευρώ, τιμωρία έδρας από 2 έως 3 αγωνιστικές και αφαίρεση 3 βαθμών. Σημειώνεται πως αν η ομάδα του Ιβάν Σαββίδη θεωρηθεί υπότροπη, λόγω των περυσινών γεγονότων με τον Ολυμπιακό, ρισκάρει να δεχθεί αφαίρεση άλλων τριών βαθμών και τιμωρία της Τούμπας με άλλες 3 αγωνιστικές. Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, κινδυνεύει με πρόστιμο έως 12.000 ευρώ και (μάξιμουμ) πεντάμηνη απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, συν πρόστιμο 30.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε δίωξη σε βάρος των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ ΑΕΚ, νόμιμα εκπροσωπουμένων, καθώς και του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Lubos Michel (τελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας 2016-2017 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, 6/5/2-17) για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 6 παρ. 3β, 11 παρ. 2, 3 σε συνδ. με αρ. 10 παρ. 1δ. περ. Ι, 14, 15 παρ. 1α, παρ. 2, παρ. 3 Α, Β, παρ. 4A, Β, παρ. 5 εδ. β, ε, παρ. 6 εδ. α, β, γ, (δ για ΠΑΕ.ΠΑΟΚ), ε, στ, παρ. 7 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Πρόστιμο 32.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ για την ρεβάνς με Παναθηναϊκό

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας επέβαλε πρόστιμο 32.500 ευρώ στον ΠΑΟΚ, για τον αγώνα ρεβάνς της ημιτελικής φάσης στο Κύπελλο Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό.

Η ανακοίνωση της Πειθαρχικής επιτροπής αναφέρει:

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

Κηρύσσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ πειθαρχικά ελεγκτέα για την αναλυτικά περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας απόφασης πράξη (ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός) και της επιβάλλει χρηματική ποινή ύψους τριάντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων (32.500,00) ευρώ, για αδικήματα που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς, στις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 1 και 2, 15 παρ. 2 περ. α’ και β’ (σε συνδυασμό με την υπ’ αριθ. 239/2016 τελεσίδικη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής Ε.Π.Ο.), 15 παρ. 3Β περ. β’ και ε’ (σε συνδυασμό με την υπ’ αριθ. 71/2017 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής Ε.Π.Ο.) του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., 2 παρ. 1 περ. α’, 3 παρ. 1 περ. α’, 37 (σε συνδυασμό με το άρθρο 2 περ. β’ της προκήρυξης αγώνων Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων περιόδου 2016 – 2017) και 47 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Ομάδων».

Facebook Comments