Η 15χρονη μαθήτρια από την Κατερίνη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης με τραύματα που φέρεται να έχει προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της και εξετάζεται το ενδεχόμενο να συμμετείχε στο επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι Μπλέ Φάλαινα. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 15χρονη έλαβε οδηγίες μέσω facebook από κάποιον που της ζήτησε να χαράξει με ξυράφι τα πόδια της και στη συνέχεια να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών!

Επειδή φοβήθηκε πήρε μόνο δυο χάπια και είπε τα πάντα στους γονείς της, οι οποίοι τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Κατερίνης και υπέβαλαν σχετική καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ.

Η Ασφάλεια Κατερίνης ζήτησε άρση απορρήτου των επικοινωνιών της για να διαπιστωθεί με ποιον συνομιλούσε στο κοινωνικό δίκτυο και της έδινε οδηγίες.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έπεσε και θύμα επικίνδυνης «φάρσας» καθώς το περιστατικό συνέπεσε με την δημοσιοποίηση του επικίνδυνου αυτού παιχνιδιού.

Η «Μπλε Φάλαινα» είναι ένα ιδιότυπο παιχνίδι διάρκειας 50 ημερών που διεξάγεται μέσω των social media μεταξύ εφήβων ηλικίας μεταξύ 12 και 16 χρόνων, οι οποίοι καλούνται να περάσουν μια σειρά από επικίνδυνες δοκιμασίες ακολουθώντας οδηγίες.

Οι άγνωστοι συνομιλητές τους που έχουν ρόλο «καθοδηγητή», απειλούν τα παιδιά ότι έχουν τα στοιχεία τους σε περίπτωση που θα θελήσουν να εγκαταλείψουν το παιχνίδι!

Facebook Comments