Στα ύψη έφτασε πριν λίγη ώρα η αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να χαρακτηρίζει «ανθρωπάκια» τους βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ επειδή θα ψηφίσουν «και με τα δυο χεριά» αυτά που κατέκριναν από τις πλατείες των αγανακτισμένων.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «φαρισαίους και υποκριτές» τον Παύλο Πολάκη και τον Πάνο Καμμένο, επειδή, όπως υποστήριξε, το βράδυ που κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή οι δύο υπουργοί διασκέδαζαν στο σπίτι του κ. Καμμένου, συνοδεία γνωστού τραγουδιστή.

Απαντώντας, ο κ. Πολάκης ανταπέδωσε τον χαρακτηρισμό «ανθρωπάκι», επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες που του έχει προσάψει στο παρελθόν στον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

Ανταπαντώντας, ο κ Γεωργιάδης είπε ότι «το να λες ναι σε όλα η κοινωνία καταλαβαίνει ότι είσαι πολλά βαρύς και κότα».

Όπως ήταν φυσικό ο Παύλος Πολάκης σήκωσε το γάντι προς μεγάλη απογοήτευση του προεδρεύοντα Τάσου Κουράκη που απελπισμένος μονολόγησε «όλο σε μένα συμβαίνουν αυτά».

«Ανθρωπάκι είναι αυτός που μαζί με τον διπλανό του (σ.σ τον Μάκη Βορίδη) κατέθεταν ερωτήσεις για τα γερμανικά υποβρύχια μετά από εντολή του προέδρου του κόμματος τους με αντάλλαγμα την υπουργοποίηση τους» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο κ. Πολάκης επανέλαβε τις γνωστές καταγγελίες περί ΚΕΛΠΝΟ χαρακτήρισε και εκείνος με τη σειρά του “ανθρωπάκι” τον κ Γεωργιάδη ο οποίος είναι σε πανικό επειδή δεν έχει υπουργική καρέκλα και έκλεισε όπως νωρίτερα και ο Κωνσταντίνος Μπάρκας επιδοκιμάζοντας τον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή που δεν είχε ανθρώπους στην παράταξη που έκαναν αφιερώσεις στον Παττακό.

«Ακούστε ποιος ειναι ανθρωπάκι εκείνος που έγραφε μαντινάδες, το όχι θέλει έλληνες το ναι θέλει προδότες έτσι ξεχωρίζουν τα αγρίμια από τις κότες» απάντησε με τη σειρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του κ. Γεωργιάδη, ο ίδιος διερωτάται: Ποια ένδεια; Ρωτήστε τον Τσακαλώτο με τα 700.000 στην BlackRock!

«Θυμάμαι την μαχητικότητα του κ. Συρμαλένιου για να μην μειωθούν οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά. Τελικά τα ψηφίζει όλα. Ακουσα και την κυρία Τελιγιορίδου (σ.σ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Καστοριά) να λέει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν από πρώτο χέρι την ένδεια. Αλήθεια; Για ρωτήστε τον κ. Τσακαλώτο με τα 700.000 ευρώ στην BlackRock, τον κ. Σταθάκη με τα 2.000.000 ευρώ και τον κ. Παπαδημητρίου. Πως αισθάνεστε υπουργέ Τσακαλώτε όταν πριν λίγα χρόνια ήσασταν σε ένα τραπεζάκι στην πλατεία Συντάγματος με ένα πανό «δεν χρωστάμε δεν πληρώνουμε». Σήμερα εισηγείστε αυτά τα φριχτά μέτρα για να πάρετε παραμετρικές διαφορές για να καταστήσουν βιώσιμο το χρέος. Ποιο χρέος; Αφού μας λέγατε δεν χρωστάμε δεν πληρώνουμε. Λέγατε ψέματα. Ζητήσατε συγγνώμη; Όχι αντιθέτως μας λέγατε ότι αν κατέβει το αφορλόγητο κάτω από 9.100 θα παραιτηθείτε από υπουργός και θα καταψηφίσετε το νομοσχέδιο. Ειλικρινά σας ρωτώ. Αισθάνεστε ότι διατηρείτε την αξιοπρέπειά σας; Αισθάνεστε ότι έχετε χάσει παντελώς την αξιοπρέπειά σας στην κοινωνία; Τη δήλωσή σας περι παραιτήσεων την έχουν ακούσει οι δανειστές. Ξέρετε τι λένε; «Αυτός ο Τσακαλώτος ότι και να πει δεν έχει σημασία. Αγαπάει τόσο την καρέκλα του που στο τέλος θα τα υπογράψει όλα» αυτά λένε. Στο you tube υπάρχει βίντεο με τον κ. Βέττα και με εμένα. Τότε ο Βέττας έλεγε δεν ψηφίζω μείωση αφορολόγητου και συντάξεων Του είχα πει «μην εκτίθεσαι παιδί μου. Θα τα ψηφίσεις όλα»».

Οι αναφορές του κ. Γεωργιάδη προκάλεσαν αντιδράσεις από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα ο πρώτος να σχολιάσει «Φωνάζει ο κ. Μπάρκας. Πώς γίνεται κ. Μπάρκα να μην ορκίζεσαι στον χριστιανικό όρκο γιατί είστε άθεοι και να πηγαίνετε σε λιτανεία στην περιφέρειά σας με γραβάτα; Δεν γίνονται και τα δύο».

«Δεν είστε τίποτε άλλο παρά άνθρωποι που διψάγατε για μια καρέκλα μετακλητού» συνέχισε ο ίδιος για τα στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε «Εγώ όταν άλλαξα κόμμα παραιτήθηκα από βουλευτής και υπουργός και παρέδωσα την έδρα. Εσύ χωρίς καρέκλα δεν αντέχεις. Αν άντεχες θα θυμόσουν την διαδρομή σου στην αριστερά κατά των ιδιωτικοποιήσεων, μνημονίου και θα έλεγες όχι. Σήμερα λες ΝΑΙ. Ξέρετε πως μας λέγατε; Οι «ΝΑΙ σε ΟΛΑ». Τώρα που θα πείτε ναι σε όλα να το γυρίσουμε; Να γυρίσουμε στις αλήστου μνήμης φράσεις Καμμένου «στα τέσσερα»;».

Ο κ. Μπάρκας λαμβάνοντας το λόγο επι προσωπικού υποστήριξε ότι δεν αρμόζει στην «καραμανλική ΝΔ να εκπροσωπείται από τον κ. Γεωργιάδη».

Η εμπλοκή του ονόματος του Μάκη Βορίδη οδήγησε τον βουλευτή της ΝΔ να λάβει τον λόγο και καλέσει τον Π. Πολάκη να ανακαλέσει λέγοντας του ότι έχει εκδοθεί πρωτόδικη δικαστική απόφαση που τον δικαιώνει και ότι έχει επιδικαστεί και αποζημιωση 40.000 ευρώ.    

«Το είχα ξαναπεί στο παρελθόν και δεν είχατε αντιδράσει. Αυτή την ενημέρωση έχω. Προφανώς αυτή η μομφή δεν ισχύσει» ανακάλεσε τελικά ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας. 

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο προεδρεύων Τάσος Κουράκης επισήμανε στον υπουργό ότι ο κ. Βορίδης του το είχε ξαναπεί αλλά δεν το είχε ακούσει.

Facebook Comments