Αν θέλει η Γερμανία είναι ελεύθερη να αποσύρει τα στρατεύματά της από την αεροπορική βάση της Τουρκίας Ιντζιρλίκ, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στον ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NTV, απαντώντας σε χθεσινές δηλώσεις του Βερολίνου.

«Εξαρτάται από αυτούς το αν θα φύγουν, εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να τους εκβιάσουμε» είπε ενώ πρόσθεσε παράλληλα ότι το Βερολίνο πρέπει να εγκαταλείψει την «πατρονιστική» προσέγγισή του προς την Άγκυρα. «Δεν πρόκειται να τους ικετεύσουμε, εκείνοι ήθελαν να έρθουν και τους αφήσαμε. Αν θέλουν να φύγουν θα τους αποχαιρετίσουμε» τόνισε. 

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία δήλωσε την Τετάρτη πως σκέφτεται να μεταφέρει στην Ιορδανία τα περίπου 250 στρατεύματα που έχει εγκαταστήσει στην αεροπορική τουρκική βάση Ιντζιρλίκ επειδή η Άγκυρα αρνείται να δώσει πρόσβαση στους γερμανούς νομοθέτες να εισέλθουν στη βάση ώστε να βοηθήσουν λογιστικά τον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ. 

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι με δηλώσεις τους στο Reuters ανέφεραν ότι η επίσκεψη των νομοθετών δεν ήταν κατάλληλη την προκείμενη στιγμή. 

Σημειώνεται ότι η στρατιωτική βάση Ιντζιρλίκ χρησιμοποιείται από τον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους. 
 

Facebook Comments