Την εξαγορά του 20% του τηλεοπτικού σταθμού Mega από τον επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, σχολίασε σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «χέρι – χέρι κινείται παλιά και νέα διαπλοκή με τις ευλογίες της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό Δημόσιο, διοικήσεων των τραπέζων».

Χαρακτηρίζει καθόλου τυχαία η συμφωνία των δυο επιχειρηματιών, Μπόμπολα – Σαββίδη. 

«Από τη μια πλευρά, ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος – για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους – δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του και από την άλλη ο κ. Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος επιχειρούν να του χαρίσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ» αναφέρει. 

Καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα στα «αμείλικτα» ερωτήματα: 

  • Πώς είναι δυνατόν μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της; 
  • Είναι νόμιμος ο μη ενεχυριασμός του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο κ. Μπόμπολας; 
  • Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων; 

«Σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσει η υβέρνηση, που παντρεύει τα χρήματα της νέας διαπλοκής με τα υλικά της παλιάς» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

 
 
 

Facebook Comments