Μετά τον Αλέξη Τσίπρα και ο Γιώργος  Σταθάκης τόνισε στον ΑΝΤ1 πως οι αυξημένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ, οφείλονται στον «σκληρό χειμώνα» που οδήγησε πολλά νοικοκυριά να ξεπεράσουν το όριο των 1500 KW και να βρεθούν αντιμέτωπα με υψηλότερες χρεώσεις.

Όπως είπε η διόρθωση για τη χρέωση στις ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινωνικής Ωφέλειας) θα ισχύσει από τον επόμενο χειμώνα. «Η χρέωση του ρεύματος θα γίνεται πιο ομαλά» είπε ο κ. Σταθάκης καθώς σήμερα οι τιμές χρέωσης είναι προοδευτικές με χαμηλή χρέωση έως 1500 κιλοβατώρες, ενώ όταν ξεπεραστεί το όριο ολόκληρη η κατανάλωση επιβαρύνεται με το τιμολόγιο της νέας κλίμακας.

Παράλληλα διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει αύξηση στο νερό, σημειώνοντας πως η χώρα εκπλήρωσε την ευρωπαϊκή της υποχρέωση να γνωρίζει πως καταναλώνεται το νερό, αλλά δεν έχει υποχρέωση για αυξήσεις.

Θυμίζουμε πως ο κύριος Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου  αναφέρθηκε στους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που όπως είπε «όλοι μας είχαμε μια εμπειρία», αποδίδοντας το γεγονός στον «βαρύ χειμώνα», «βαρύτερο ενδεχομένως από τους προηγούμενους», όπως είπε χαρακτηριστικά. Αυτό, εξήγησε ο πρωθυπουργός, οδήγησε σε αύξηση της κατανάλωσης κατά 9% και σε αλλαγή της κλίμακας για τους καταναλωτές. Ο κύριος Τσίπρας υποσχέθηκε διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου και «άμεση αναδιάρθρωση των κλιμάκων για τους καταναλωτές αλλά και σε μείωση της συμμετοχής στα λεγόμενα ΥΚΩ, που μέχρι το 2020 θα μηδενιστούν».

Facebook Comments