Στη σύλληψη 17χρονου στο Βερολίνο προχώρησαν την Τρίτη το πρωί οι γερμανικές αρχές. Ο νεαρός ετοίμαζε επίθεση αυτοκτονίας στη γερμανική πρωτεύουσα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου Καρλ Χάινς Σρόιτερ. 

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τον νεαρό στην περιοχή Ούκερμαρκ, νοτιοανατολικά του Βερολίνου, ανακοίνωσε στο Twitter η αστυνομία του κρατιδίου. Τον 17χρονο συνέλαβαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων. 

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του γερμανικού κρατιδίου για το νεαρό αξιοποιήθηκαν πληροφορίες από τις αστυνομικές δυνάμεις άλλων ομοσπονδιακών κρατιδίων. 

Ο νεαρός είχε έρθει στη Γερμανία το 2015 και και ζήτησε άσυλο, ανέφερε η αστυνομία. Ο ύποπτος ζούσε σε κτίριο για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες στο Ούκερμαρκ από το 2016 και ποτέ δεν είχε προκαλέσει την προσοχή της αστυνομίας. 

Ο 17χρονος ανακρίνεται και το κατάλυμά του ερευνάται για τυχόν στοιχεία. Οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, πρόσθεσε η αστυνομία.

Η τοπική αστυνομία δεν επιβεβαιώνει την εθνικότητα του νεαρού (αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για Σύρο υπήκοο), ούτε αν όντως υπήρξε ουσιαστική απειλή τρομοκρατικής επίθεσης.  

Το Δεκέμβριο ο τυνήσιος τζιχαντιστής Ανίς Άμρι σκότωσε 12 ανθρώπους χρησιμοποιώντας φορτηγό σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, ενώ πιο πρόσφατο ισλαμιστικό τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε στο Μάντσεστερ της Βρετανίας με 22 νεκρούς. 
 

Facebook Comments