Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό μιας γυναίκας διπλωμάτη, της Μαρζιέχ Αφχάμ, στη θέση της εκπροσώπου του, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στην ιστορία της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Η Αφχάμ, η οποία εργάζεται στο υπουργείο Εξωτερικών εδώ και 30 χρόνια, ήταν από το 2010 διευθύντρια του τμήματος Τύπου και Δημόσιας Διπλωματίας, όπως έγινε γνωστό.

«Έχει την εμπειρία της διπλωματίας του Τύπου», εξήγησε στο πρακτορείο Isna ο νυν εκπρόσωπος του υπουργείου, Αμπάς Αραγτσί.

Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται επίσης να διορίσει σύντομα και την πρώτη γυναίκα πρεσβευτή στην ιστορία της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί, που ανέλαβε τα καθήκοντά του την 3η Αυγούστου, ζήτησε από τους υπουργούς του να διορίσουν γυναίκες σε σημαντικές θέσεις στις υπηρεσίες τους, αφού δήλωσε ότι «οι διακρίσεις δεν θα γίνουν ανεκτές» από την κυβέρνησή του. Ο ίδιος ο Ροχανί διόρισε την Ελχάμ Αμινζαντέχ αντιπρόεδρο αρμόδια για νομικά ζητήματα και για τις σχέσεις με το κοινοβούλιο.

Facebook Comments