Για μεγάλη, ουσιαστική και συμβολική επένδυση που βοηθάει και στην εμπέδωση της ψυχολογίας ότι τα πάντα αλλάζουν στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον επικεφαλής της εταιρείας Philip Morris στην Ελλάδα, κ. Ν. Θεοφιλόπουλο.

Αφορμή της συνάντησης ήταν η απόφαση της καπνοβιομηχανίας να μετατρέψει τις αποθήκες καπνού της εταιρείας «Παπαστράτος» στο Αγρίνιο σε πανευρωπαϊκό κέντρο αποθήκευσης καπνού ανατολικού τύπου.

Ο Πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι προ εξαμήνου η κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με την πολυεθνική εταιρεία, σύμφωνα με την οποία η Philip Morris αυξάνει τις προμήθειές της, σε σχέση με την προηγούμενη τριετία, κατά 20%.

«Αυτή η επέκταση των δραστηριοτήτων, μαζί με αυτή την καινούργια επένδυση της Philip Morris αντιλαμβάνεστε ότι αποτελεί μια ισχυρότατη ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, την οποία θεωρούμε, όπως καταλαβαίνετε, πολυσήμαντη», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Επισήμανε, επίσης, ότι αυτή η επένδυση σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, σημαίνει διεθνείς μεταφορές προϊόντων εντός Ελλάδος και υποστήριξη των εξαγωγών ενός πολύ ισχυρού κλάδου με μεγάλη ζήτηση σε όλο τον κόσμο.

«Η Ελλάδα δεν σταματάει εδώ. Εμείς θα θελήσουμε να εκμεταλλευτούμε όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα για να κάνουμε την πατρίδα μας έναν υγιή επενδυτικό προορισμό, με στέρεες νέες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά που είναι ο μεγάλος μας μόχθος και ο πόνος μας, πάντα προς αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθ. Τσαυτάρης είπε ότι η συμφωνία που έγινε πριν έξι μήνες έχει ήδη σημαντικά αποτελέσματα στην καλλιέργεια, ενώ επ αυτού ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «αυξάνεται η δραστηριότητα και αυτό είναι το σημαντικό για την οικονομία».

Επίσης ο εκπρόσωπος της καπνοβιομηχανίας, κ. Ν. Θεοφιλόπουλος είπε ότι για την Philip Morris, η Ελλάδα είναι μια χώρα στρατηγικής σημασίας για τα καπνά ανατολικού τύπου και πιστεύει πως, με τις επενδύσεις της εταιρείας που έχουν ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ την τελευταία δεκαετία, «θα βοηθήσουμε και εμείς για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Facebook Comments