Την αντίθεσή τους στην προοπτική να διατηρηθεί και για το 2013 η είσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ, του τέλους που είναι γνωστό και ως «χαράτσι» της ΔΕΗ στους λογαριασμούς ρεύματος, όπως προκρίνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξέφρασαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέστησε σαφές ότι η είσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ που αναφέρεται στο 2013 ολοκληρώνεται με την αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ τον Μάιο. «Είναι η ώρα να πάμε σε μία οριστική ρύθμιση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς είχε εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση στη διατήρηση του ΕΕΤΗΔΕ στπυς λογαριασμούς της ΔΕΗ και για την φετινή χρονιά.”Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα πρόκειταθι για νέο μέτρο και νέο με΄τρο δεν πρέπει να υπάρξει», ανέφερε, τασσόμενος υπέρ της άμεσης εφαρμογής του ειδικού φόρου για τα ακίνητα ο οποίος και δημοσιονομικά θα έχει ισοδύναμο αποτέλεσμα αλλά και θα ελαφρύνει τους ιδιοκτήτες.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Στουρνάρας είχε χαρακτηρίσει την διατήρηση του τέλους στους λογαριασμούς ρεύματος ως τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο απόδοσής του.

Facebook Comments