Η τιμή του χρυσού ήταν οριακά χαμηλότερη την περασμένη εβδομάδα (-0.14%) στα $1.395 λίγο πριν το κλείσιμο της Νέας Υόρκης την Παρασκευή. Αυτή η μείωση σηματοδοτεί τις πρώτες απώλειες για το χρυσό – εβδομαδιαίες – από τον Ιούλιο, καθώς γενικά τα εμπορεύματα διαπραγματεύτηκαν χαμηλότερα, από τη στιγμή που το USD πραγματοποίησε αντεπίθεση για να περιορίσει τις απώλειες του μήνα.

Η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου έφερε τις μετοχές σε αμυντική διάθεση μετά τη φημολογία για μια πιθανή αμερικανική στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας. Παρά το ράλι 18% από τα χαμηλά Ιουνίου, αρχίζουμε να βλέπουμε χαμηλότερα σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, με την εβδομάδα που έχουμε μπροστά μας να είναι η σημαντικότερη για την κίνηση του πολύτιμου μετάλλου τον Σεπτέμβρη.

Καθώς η σημαντικότερη εβδομάδα του μήνα για το USD έχει αρχίσει, όλα τα μάτια θα πρέπει να στραφούν στην πολυαναμενόμενη ανακοίνωση για τις νέες θέσεις εργασίας πλην του γεωργικού τομέα (NFP) την Παρασκευή, που αποτελεί την σημαντικότερη εκτίμηση για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Οι εκτιμήσεις δείχνουν μια αύξηση για το NFP στις 180.000 κατά τον μήνα Αύγουστο με το ποσοστό ανεργίας ωστόσο να παραμένει στο 7.4%. Με τις εκτιμήσεις για ένα ενδεχόμενο tapering τον Σεπτέμβριο να αυξάνονται, μια καλύτερη και από τις εκτιμήσεις τιμή για το NFP θα μπορούσε να βάλει σε σκέψεις τη FED για έναρξη του tapering πριν την συνάντηση στις 17-18 Σεπτεμβρίου. Σε ένα αντίθετο ενδεχόμενο (χαμηλότερου NFP) μπορείτε να αναζητήσετε ένα ράλι μέχρι την αντίσταση Αυγούστου στα $1.440.

Από τεχνικής πλευράς, ο χρυσός «χτύπησε» τις αντιστάσεις στα υψηλά του ανοδικού καναλιού που ξεκίνησε μετά τα χαμηλά στις 28 Ιουνίου. Το συγκεκριμένο επίπεδο των $1.440 (τεχνικά) αποτελεί το 100% σημείο προέκτασης Fibonacci (από τα χαμηλά Ιουνίου) ενώ λίγο υψηλότερα στα $1.452 υπάρχει και το 88.6% σημείο Fibonacci από τα υψηλά Μαΐου με την αντίσταση καναλιού να συγκλίνει σε αυτή την περιοχή. Καθώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια ανοδική προσπάθεια σε αυτά τα επίπεδα, «κοιτάζουμε» χαμηλότερα κάτω από αυτή την περιοχή, ενώ μια διάσπαση των $1.370 ανοίγει την «όρεξη» για περαιτέρω πωλήσεις. Ένα τέτοιο σενάριο έχει ως στόχο την συμβολή της στήριξης καναλιού και της διόρθωσης 38,2% από τα χαμηλό 2013 (έως τώρα), στα $1.336. Μια διάσπαση των $1.452 και ανοίγει τον δρόμο για τα επίπεδα $1.470, $1.488 και $1.500. Κρατήστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι με τον Αύγουστο να είναι πια παρελθόν, θα κοιτάξουμε πως το άνοιγμα Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να μας δώσει κατεύθυνση κίνησης.

Facebook Comments