Στο ντιμπέιτ της Ανγκέλα Μέκρελ με τον Πίτερ Σταϊνμπουρκ αναφέρεται η Russia Today, η οποία επισημαίνει πως η Γερμανίδα καγκελάριος προσπαθεί να προβάλλει τον εαυτό της ως «τον άνθρωπο που οδήγησε την Γερμανία έξω από την οικονομική κρίση την οποία δημιούργησε η Ελλάδα» σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Ειδικότερα, σε άρθρο με τίτλο «Η Μέρκελ παραμένει ασαφής για το μέγεθος του τρίτου πακέτου», η Russia Today αναφέρεται στις δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου πως η Ελλάδα θα λάβει ένα τρίτο πακέτο στήριξης. «Σε μεγάλο βαθμό αναμένεται να υιοθετήσει μια πολύ προσεκτική στάση μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, καθώς οποιοδήποτε πακέτο προς την Ελλάδα παραμένει εξαιρετικά αντιδημοφιλές στους Γερμανούς φορολογούμενους», επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει παράλληλα πως το μέγεθος του τρίτου πακέτου παραμένει αμφίβολο, αν και «φαίνεται να έχει αποφασιστεί η χορήγηση νέας βοήθειας στην Αθήνα».

Συνεχίζοντας, το δημοσίευμα σχολιάζει και την Ανγκέλα Μέρκελ και την στάση που τηρεί όσον αφορά την διαχείριση της οικονομικής κρίσης, τονίζοντας πως «η Ανγκέλα Μέρκελ ΄΄πουλά΄΄ την εικόνα του πολιτικού η οποία οδήγησε την Γερμανία έξω από την οικονομική κρίση την οποία προκάλεσε η Ελλάδα», ενώ παράλληλα αναφέρεται και στις κατηγορίες που εξαπέλυσε στους Σοσιαλδημοκράτες για την αποδοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Η Russia Today κλείνει το άρθρο της, υποστηρίζοντας πως «οι Γερμανοί φορολογούμενοι έχουν κουραστεί να χρηματοδοτούν τα οικονομικά προβλήματα των γειτόνων τους του Νότου και κυρίως αντιδρούν σε μια τρίτη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».

Facebook Comments