Κλίμα Ευρώπης και στο Χ.Α. σε μία συνεδρίαση, μάλλον αναγνωριστική της περιοχής των 1.000 μονάδων για μία ακόμα φορά το τελευταίο δίμηνο. Είναι εμφανές ότι η αγορά δεν μπορεί να διατηρηθεί στα επίπεδα αυτά με ευκολία. Αφενός δεν υπάρχουν καταλύτες που να συντηρήσουν μια έντονη ανοδική κίνηση, αφετέρου δεν υπάρχει ενδιαφέρον, κυρίως από την πλευρά των ξένων, οι οποίοι ωστόσο παραμένουν στις θέσεις που έχουν χτίσει σε μετοχές, όπως ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ, Φουρλή, Σαράντη, ΜΕΤΚΑ, Motor Oil, EXAE, EΛΠE, Ιντραλότ, Jumbo κ.ά.

 

Οι ξένοι αναλυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην Ελλάδα και πάλι, αφενός λόγω τυχόν παρενεργειών που μπορεί να έχει η παρατεταμένη ακυβερνησία στην Ιταλία, αφετέρου ενόψει άφιξης της τρόικα το Σαββατοκύριακο και στις επαφές που θα έχει με την ελληνική κυβέρνηση και πάλι. Οι ξένοι περιμένουν να δουν αν θα υπάρχει συμφωνία για παράταση στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών και βελτίωσης των όρων ανακεφαλαιοποίησης, αλλά και το αν θα ασκήσει πιέσεις για να τρέξουν γρηγορότερα οι αποκρατικοποιήσεις και ειδικά οι μεγάλες, όπως της ΔΕΠΑ και του ΟΠΑΠ.

Τεχνικά, η αγορά έχει δείξει και τα περιθώρια ανόδου της, αλλά και τον πάτο, αφού κινείται σε ένα εύρος μεταξύ των 970 – 1040 μονάδων, οπότε η συμπεριφορά των μετοχών, είναι μάλλον προβλέψιμη, επισημαίνουν οι ίδιοι.

 

Την Πέμπτη η τραπεζική μετοχή που έτρεξε ήταν αυτή της ΕΤΕ, που έκλεισε με άνοδο πάνω από 5%, αλλά κάτω από το 1 ευρώ, στα 0,989 ευρώ. Σημειωτέον, ότι τα χαμηλά της τράπεζας εντοπίζονται στο 0,91. Πάνω από 70 χιλιάδες τεμάχια διαμορφώθηκε ο τζίρος στην Τέρνα Ενεργειακή, με τη μετοχή να κλείνει με άνοδο 3,5%, στα 3,22 ευρώ. Γενικότερα, από τα 58,7 εκατ. ευρώ που ήταν οι συναλλαγές την Πέμπτη σχεδόν τα 45 εκατ. ευρ΄’ω έγιναν σε Eurobank, OΠΑΠ, ΔEH, Πειραιώς, ΟΤΕ, Coca Cola, Μοtor Oil, Alpha, EXAE και Εθνική, δηλαδή σε δέκα μετοχές!

 

Κέρδη πάνω από 3% στην Frigoglass,  άνω του 2,8% στην EXAE, στα 5,06 ευρώ, στα 8,89 ευρώ ενισχύθηκε η Motor Oil, στα 6,29 ευρώ ο ΟΤΕ και κέρδη άνω του 2%, ενώ ανακοίνωσε καλά αποτελέσματα για την απελθούσα χρήση. Στα 12,20 ευρώ  ενισχύθηκε η μετοχή της ΜΕΤΚΑ, στα 2,31 η Ιντραλότ και μόλις στα 7,55 ευρώ η ΔΕΗ με χλιαρή άνοδο της τάξης του 0,6%. Στον αντίποδα, πιέσεις βγήκαν στονΟΠΑΠ, στα 6,52 ευρώ, στην Jumbo, που υποχώρησε στα 7,30, στα ΕΛΠΕ, στον Mυτιληναίο, στα Folli Follie και τον ΟΛΠ.

Πηγή:www.reporter.gr

 

Facebook Comments