ΟΙ “ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ” ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ … και οι υποστηριζόμενοι του…..

Απανταχού στην Ελλάδα, οι ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ” ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζονται να “αρμέξουν” τα δικά τους πρόβατα, να βγάλουν γαλατάκι να το κάνουν βουτυράκι… να το δώσουνε στο πιάτο για να πουν “ορίστε φάτο”! ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΑΜΕ….

Ο πρώτος ΔΙΔΑΞΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΆΛΛΟΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, όταν ο “αρχη-βλάχος”, Αλέκος Αλαβάνος, τον είχε χρίσει ως υποψήφιο, για το μεγαλύτερο δήμο της χώρας, που όμως “συντηρείται” από όλη την υπόλοιπη “ΒΛΑΧΟΕΛΛΑΔΑ”….

Στους “Hi, Society” – ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΥΣ,  συγκαταλέγεται η Γιάννα Αγγελοπούλου, που φέρετε να θέλει να είναι υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Αθηναίων. Εδώ η εμφάνιση ξεφεύγει από το τετριμμένο και ξεπερασμένο τσεμπέρι και υιοθετείται η classic και κυριλέ εμφάνιση. Πως αλλιώς θα σε σεβαστούν τα γίδια και τα πρόβατα????…. Πως θα πλύνεις στη στάνη, πως θα φτιάξεις τραχανά, γιαούρτι, ζυμαρικά… θα μαζέψεις τα αυγά από τις κότες αν δεν είσαι ντυμένη με chanel???? 

Όσο για τους υπολοίπους -πρώην /νυν και μελλοντικούς- θα πρέπει να είναι “απλοί” βοσκοί που τρέχουν από αγελαδοτροφείο σε αγελαδοτροφείο.   Πάρτε μία γεύση:

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης με καταγωγή από τον Πόντο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στις γειτονιές του Πειραιά. Τελείωσε την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή και σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Ε.Μ.Π.

Την περίοδο 1974 έως 1982 συμμετέχει σε όλους τους κοινωνικούς, πολιτικούς και διεκδικητικούς αγώνες που γίνονται στο Ρέντη εκείνη την εποχή, με τη δημιουργία Συλλόγων και Σωματείων. Το 1982, σε ηλικία 28 ετών, εκλέγεται για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος. Στις Δημοτικές εκλογές του 1986 και του 1990 συμμετέχει ως υποψήφιος Δήμαρχος με τη στήριξη του ΚΚΕ και του ΚΚΕ Εσωτερικού. Από το 1994 έως σήμερα εκλέγεται Δήμαρχος Ρέντη.

Το 1994 συγκεντρώνει ποσοστό 60% στο δεύτερο γύρο, και από το 1998 κατεβαίνει με τη στήριξη του ΣΥΝ και του ΠΑΣΟΚ. Το 1998 συγκεντρώνει ποσοστό 54% από τον πρώτο γύρο, το 2002 ποσοστό 64% από τον πρώτο γύρο και το 2006 με ποσοστό 62,5 από τον πρώτο γύρο.

Την περίοδο 1999-2000 εκλέγεται Πρόεδρος του Συνδέσμου για το Περιβάλλον στους Δήμους Πειραιά και Δυτ. Αττικής. Από το 1999 έως το 2002 αναλαμβάνει Πρόεδρος του Συνδέσμου για τον Ελαιώνα και μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΚΕ. Από το 1999 έως σήμερα είναι τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης) και Τακτικό μέλος της τετραμελούς αντιπροσωπείας της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε στην πολιτική επιτροπή του C.E.M.R. (General Assembly of European Municipalities and Regions), εκπροσωπώντας τη χώρα σε όλα τα Ευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια Αυτοδιοίκησης.

Γιάννης Δημαράς (1946) είναι δήμαρχος Πατρέων.


Γεννήθηκε στην Πάτρα και σπούδασε πολιτικός μηχανικός – συγκοινωνιολόγος στο Πολυτεχνείο της Μπολόνια, από οπου αποφοίτησε το 1974. Την περίοδο 1977 – 1992 εργάστηκε στην 5η Μόμα Πατρών ως υπεύθυνος μελέτης και κατασκευής συγκοινωνιακών έργων. Από το 1993 έως και σήμερα εργάζεται στην Κτηματική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση διατελώντας γενικός γραμματέας (1983 – 1992) του συλλόγου εργαζομένων στην 5η ΜΟΜΑ καθώς και πρόεδρος (1984 – 1992) της πανελλήνιας ομοσπονδίας των συλλόγων ΣΥΚΕΑ – ΜΟΜΑ.

Το 1994 διορίστηκε πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείο Πατρών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2001. Στις δημοτικές εκλογές του 2002 έθεσε υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος με το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο και εξελέγη. Το 2003 τοποθετήθηκε αντιδήμαρχος σχετικά με τα έργα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του Δήμου Πατρέων, παραιτήθηκε όμως τον Απρίλιο του 2004 εξαιτίας της άρνησής του υφυπουργού Πολιτισμού, Πέτρου Τατούλη, να εγκρίνει τα έργα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Το 2006 έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος, επικεφαλής ανεξάρτητης παράταξης, συγκεντρώνοντας 18,85%. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 κατήλθε εκ νέου, επικεφαλής ανεξάρτητης κίνησης υποστηριζόμενη από την Δημοκρατική Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, καταφέρνοντας να εκλεγεί δήμαρχος Πατρέων στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 53% έναντι του Δημήτρη Κατσικόπουλου.

ΣΥΡΙΖΑ: Ακαδημαϊκός “ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΣ” ο πρώτος υποψήφιος δήμαρχος

Τον καθηγητή του ΕΜΠ και υποψήφιο βουλευτή Μίμη Κουρή προτείνει ως υποψήφιο για το Δήμο Ζακύνθου η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τον πρώτο επίσημο υποψήφιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο   οποίος, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, θα γίνει προσπάθεια να ηγηθεί «ενός ευρύτατου δημοκρατικού και ριζοσπαστικού ψηφοδελτίου»Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για τη στελέχωσης του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Ζάκυνθο με πολλά στελέχη της Κεντροαριστεράς.

 

 

 

 

 

 

Βιογραφικό

Ο Δημήτριος Μαρίνος – Κουρής γεννήθηκε την 1η Μαρτίου 1946 στην Ζάκυνθο και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά είναι καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με υπερτριακονταπενταετή υπηρεσία. Διευθυντής του Εργαστηρίου Σχεδιασμού και Ανάλυσης Διεργασιών (Laboratory of Process Analysis and Design) από το 1988 μέχρι σήμερα. Έχει διατελέσει Διευθυντής του Τομέα ΙΙ (Σχεδιασμού και Ανάλυσης Διεργασιών και Συστημάτων) το χρονικό διάστημα 1991-1993, και Πρόεδρος της Σχολής Χημικών Μηχανικών από το 1998 έως το 2002.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ:
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ζακύνθου του Συριζα ΕΚΜ συνεδρίασε στις 8 Μαΐου με θέμα την τακτική του κόμματος στις επόμενες δημοτικές εκλογές και ανακοίνωσε τα ακόλουθα: 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στη Ζάκυνθο, θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην δημιουργία ενός ευρύτατου δημοκρατικού και ριζοσπαστικού ψηφοδελτίου. Στο οποίο μπορεί να συστρατευθεί κάθε έντιμος συμπολίτης μας πέρα από κομματική προέλευση η ένταξη.
• Για να σταματήσει η τοπική αυτοδιοίκηση στο νησί μας να αποτελεί τον νεροκουβαλητή των μνημονιακών πολιτικών και να αποτελέσει ασπίδα προστασίας της κοινωνίας απέναντι στην κρίση.
• Για να διεκδικήσει τα αναγκαία έργα και τις υποδομές που δικαιούται ο τόπος μας και να αξιοποιήσει τα συγκριτικά ιστορικά και πολιτιστικά του πλεονεκτήματα.
• Για να διαμορφωθεί ένα νέο πρότυπο σχέσεων του δημότη με την τοπική αυτοδιοίκηση στηριγμένο στην ουσιαστική δημοκρατική συμμετοχή, πέρα από πρακτικές πελατειακών σχέσεων, διαπλοκής και διαφθοράς

Η ομόφωνη πρόταση της Νομαρχιακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για τον επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, είναι ο συμπολίτης μας ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Δημήτρης Μαρίνος-Κουρής.
Η παρουσίαση στην κοινωνία των προγραμματικών θέσεων και της βασικής στελέχωσης του ψηφοδελτίου καθώς και η ανακοίνωση καθόδου στις εκλογές, είναι αυτονόητο ότι αποτελούν υπόθεση του επικεφαλής και της δημοτικής κίνησης που θα συγκροτηθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα υπερασπισθεί την ευρύτητα και την αυτονομία της προσπάθειας, που δεν πρέπει να έχει στενά κομματικά χαρακτηριστικά.


Η “ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΑ”… ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ?????

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ: Η Γιάννα Αγγελοπούλου θέλει να είναι υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ
Σε ένα πάρτυ που έκανε με δημοσιογράφους στο σπίτι παράγοντα επί των δημοσίων σχέσεων αναφέρεται δημοσίευμα των Νέων και γράφει ότι η ισχυρή κυρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου επιθυμεί να είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ για δήμαρχος Αθήνας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα, στο σπίτι γνωστού παράγοντα δημοσίων σχέσεων η Γιάννα Αγγελοπούλου έδωσε δεξίωση και κάλεσε δημοσιογράφους που ασχολούνται με το life style. H εφημερίδα αναφέρει ότι πολύ επίμονες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Αγγελοπούλου επιθυμεί να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει για τις σχέσεις της κυρίας Αγγελοπούλου με τον ΣΥΡΙΖΑ:
«[Πηγή] μου υπενθύμισε τις σχέσεις του γιού της με το κόμμα της χαράς και την πολυποίκιλη «βοήθεια» που παρείχε η ίδια προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά στο κόμμα».Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου είχε προσφέρει βοήθεια στον Αλέξη Τσίπρα για να πραγματοποιήσει το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ για τις συναντήσεις που πραγματοποίησε και τις ομιλίες που έκανε.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ… ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ “ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟ” ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας (1974 – ) είναι Έλληνας πολιτικός, πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας και της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ανέπτυξε πολιτική δράση από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια συμμετέχοντας σε αριστερές οργανώσεις. Το 2006 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη στήριξη του Συνασπισμού (ΣΥΝ). Στο 5ο Συνέδριο του ΣΥΝ το Φεβρουάριο του 2008 εξελέγη πρόεδρος με ποσοστό 70%. Στις εκλογές του 2009 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, συμμαχικό σχήμα στο οποίο συμμετείχε ο ΣΥΝ, στην Α Αθήνας και ακολούθως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναδείχθηκε σε δεύτερο κόμμα και ο ίδιος σε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το γαλάζιο μάτι

Facebook Comments