Ο γενικός δείκτης κινείται σε θετικό πρόσημο, στις 926 μονάδες και με τις συναλλαγές σχεδόν διπλάσιες από χθες αυτή την ώρα, λίγο πάνω από τα 17 εκατ. ευρώ.

Κέρδη για τη Βιοχάλκο, τα Folli Follie, τη ΜΕΤΚΑ και την Jumbo, που ενισχύονται πάνω από 2%, ενώ ισχυρή κίνηση φαίνεται να βγαίνει στην Πειραιώς, τα ΕΛΠΕ, τον ΟΤΕ, τον ΟΛΠ και τη ΔΕΗ. Απώλειες για την ΕΤΕ, στα όρια των 3 ευρώ και την Alpha, στα 0,519 ευρώ.

Το χαμένο νήμα επιστροφής στα υψηλά των 977 μονάδων που είχαν καταγραφεί στις 12/8 ψάχνει η αγορά, με κομβικό σημείο τα στοιχεία για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο επτάμηνο του 2013, ύψους 2,7 δις., την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και την επικείμενη αλλαγή στη διοίκησή του με την έλευση μιάς διοίκησης περισσότερο εξειδικευμένης στα τυχερά παιχνίδια και την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών στη λειτουργία του κράτους.

Οι αγορές, σύμφωνα με τους χρηματιστές, έχουν πάρει το μήνυμα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας με κάθε αφορμή δηλώνει την πίστη της κυβέρνησης στην εφαρμογή του προγράμματος, προκειμένου να επιτευχθεί πλεόνασμα στο τέλος της χρονιάς, κάτι που θα δώσει το έναυσμα στο οικονομικό επιτελεί να διαπραγματευθεί την ελάφρυνση του χρέους με άλλους όρους. 

Η Morgan Stanley μιλούσε χθες για σταθεροποίηση και ύφεση πολύ κοντά στους στόχους της κυβέρνηση, δηλαδή για φέτος 4%, ενώ φως στο τούνελ βλέπει και η Credit Suiss. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η βρετανική επενδυτική τράπεζα Exotix, που βλέπει ευκαιρίες στα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα που ανακοίνωσαν στο 6μηνο της τρέχουσας χρήσης.

Επιπρόσθετα, οι παρουσιάσεις 27 εισηγμένων συνεχίζονται απρόσκοπτα, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχουν επιδείξει ξένοι οίκοι, όπως η Fidelity, ενώ δεν λείπουν και οι παραφωνίες, όπως η υποβάθμιση ελληνικών μετοχών εκ μέρους της Citigroup, η οποία μείωσε την τιμή στόχο για τον ΟΠΑΠ στα 6,70 ευρώ, με τη μετοχή να υποχωρεί την Τετάρτη πάνω από 2%, στα 7,37 ευρώ.

ΧΣ

Facebook Comments