Αρνητική απάντηση στην αίτηση αποφυλάκισής του έλαβε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε η Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων του όταν διατελούσε πρόεδρος του δ.σ. της τράπεζας.

Με πολυσέλιδο βούλευμά του (αριθμ. 1327/13) και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, το Συμβούλιο απέρριψε τους λόγους που επικαλέστηκε ο επιχειρηματίας στην αίτηση για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης και διατάσσει την παραμονή του στις φυλακές.

Ο κατηγορούμενος υποστήριζε ότι η προσωρινή του κράτηση είναι παράνομη, καθώς κρίθηκε ύποπτος φυγής ενώ ήταν στη χώρα όταν συνελήφθη και ήταν διαρκώς στη διάθεση των αρχών. Παράλληλα, επικαλείτο, με σειρά ιατρικών βεβαιώσεων, λόγους υγείας που επιβάλλουν την αποφυλάκισή του.

Εξάλλου, προθεσμία για τις αρχές Απριλίου, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του, ζήτησε και έλαβε από την ανακρίτρια ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας, που κατηγορείται στην υπόθεση Λαυρεντιάδη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η κατηγορία σε βάρος του κ. Δελατόλλα αφορά έμβασμα μισού εκατομμυρίου ευρώ από λογαριασμό στην Κύπρο που φέρεται να του έστειλε ο -καταζητούμενος για την υπόθεση- Πέτρος Κυριακίδης, την περίοδο κατά την οποία οι λογαριασμοί των εμπλεκομένων στην Ελλάδα ήταν δεσμευμένοι από τη δικαιοσύνη.

Ο εκδότης αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται και έχει ήδη απαντήσει πως το επίμαχο ποσό αποτελούσε μέρος του τιμήματος που είχε συμφωνηθεί για την πώληση μειοψηφικού ποσοστού της εφημερίδας «Το Ποντίκι» στον Π. Κυριακίδη, ο οποίος εκείνη την περίοδο είχε συμμετοχές σε πολλά ΜΜΕ.

Facebook Comments