Ελεύθερος αφέθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων ο 17χρονος που συνελήφθη στο Βερολίνο για σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στη γερμανική πρωτεύουσα σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Οι αρχές διερεύνησαν το δωμάτιο στο οποίο διέμενε και το τηλέφωνό του αλλά δεν κατάφεραν να βρουν στοιχεία που να δείχνουν ότι προετοίμαζε επίθεση ούτε εντόπισαν στοιχεία που να μαρτυρούν διασύνδεσή του με οποιοδήποτε τρομοκρατικό δίκτυο.

«Δεν βρέθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι σχεδίαζε εγκληματική ενέργεια εναντίον της χώρας» δήλωσε εκπρόσωπος των εισαγγελέων στο Πότσνταμ, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία διασύνδεσής του με οποιαδήποτε ξένη τρομοκρατική οργάνωση.

«Ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος καθώς τα στοιχεία δεν επαρκούν για την απόδοση κατηγοριών», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το 17χρονο αγόρι έφθασε στη Γερμανία το 2015 ως ασυνόδευτο προσφυγόπουλο από τη Συρία και ζήτησε άσυλο. Ζούσε σε κτίριο για ασυνόδευτους ανηλίκους πρόσφυγες στο Ούκερμαρκ ανατολικά του Βερολίνου όπου και συνελήφθη την Τρίτη.

Η σύλληψη του 17χρονου ξύπνησε μνήμες στη Γερμανία η οποία τον περασμένο Δεκέμβριο θρήνησε 12 ανθρώπους στην τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό που σημειώθηκε στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης ενώ ο δράστης είχε ορκιστεί πίστη στις γραμμές της τζιχαντιστικής αυτής οργάνωσης.
 

Facebook Comments