Όλα τα φώτα των αγορών στρέφονται στην σημερινή απόφαση επιτοκίων και την συνέντευξη Τύπου του κεντρικού τραπεζίτη της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Οι επενδυτές περιμένουν να δουν αν αυτή είναι η συνεδρίαση που θα χρησιμοποιήσει η ΕΚΤ για να προχωρήσει το forward guidance, και τι θα πει ο Μάριο Ντράγκι μετά τα εμφανή σημάδια ανάκαμψης στις περιφερειακές οικονομίες της ένωσης.

Τα επιτόκια δεν πρόκειται να αλλάξουν αλλά τα όσα θα πει ο Ιταλός τραπεζίτης αναμένεται να δώσουν επενδυτικές ευκαιρίες στις αγορές.

Ας πάρουμε όμως την ημέρα από την αρχή. Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας κρατά την νομισματική πολιτική αμετάβλητη με τις οικονομικές προοπτικές να δείχνουν αναβαθμισμένες. Το JPY δέχεται περεταίρω πιέσεις μετά και το ανοδικό κλείσιμο του Nikkei (+0.08% στις 14,064.82), με την ισοτιμία USD/JPY να βρίσκεται μια ανάσα από την διάσπαση του 100.00.

Οι επόμενες ανακοινώσεις της ημέρας που θα πρέπει να προσέξουμε είναι επίσης η απόφαση επιτοκίων της Αγγλίας στις 14:00. Στην Αμερική το επίπεδο απασχόλησης ADP και οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας είναι οι σημαντικότερες ανακοινώσεις, αλλά θα πρέπει να δώσουμε προσοχή και στις ανακοινώσεις βιομηχανικών παραγγελιών και ISM στις 17:00.

Το DailyFX.gr θα σας παρέχει σήμερα κάλυψη της συνεδρίασης μέσω άρθρων, τεχνικών αναλύσεων,πρωινού briefing αλλά και της Live ροής ειδήσεων.

Facebook Comments