Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη μάχη κατά της υπερθέρμανσης, καλώντας όλες τις χώρες να “παραμείνουν δεσμευμένες” στη συμφωνία του Παρισιού.

“Η κλιματική αλλαγή είναι αναμφισβήτητη και αποτελεί μία από τις πιο ισχυρές απειλές στον κόσμο σήμερα και για το μέλλον του πλανήτη μας. Και από την άλλη πλευρά, δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη δράση που αφορά το κλίμα και καλώ τις χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο να παραμείνουν δεσμευμένες στη συμφωνία του Παρισιού προς όφελος όλων μας”, δήλωσε ο Γκουτέρες στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του Διεθνούς Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (βορειοδυτική Ρωσία).

“Όσον αφορά την αμερικανική κοινωνία, είμαι βαθιά πεπεισμένος πως οι Πολιτείες, οι πόλεις, η επιχειρηματική κοινότητα, η κοινωνία των πολιτών θα παραμείνουν δεσμευμένες και θα στηριχτούν στην πράσινη οικονομία γιατί αυτή είναι η οικονομία του μέλλοντος”, πρόσθεσε.

“Εκείνοι που θα στηριχτούν στις συμφωνίες του Παρισιού, στην πράσινη οικονομία θα είναι εκείνοι που θα έχουν κυρίαρχο ρόλο στην οικονομία του 21ου αιώνα”, κατέληξε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Facebook Comments