Το Charlie Hebdo είναι γνωστό για το καυστικό χιούμορ του και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει προκαλέσει αντιδράσεις με τα εξώφυλλα του. Έτσι και αυτή τη φορά που «αποκεφάλισε» την Τερέζα Μέι!

Οι βρετανικές εκλογές διεξάγονται στη σκιά των δύο τρομοκρατικών επιθέσεων σε Μάντσεστερ και Λονδίνο και το σατιρικό περιοδικό επέλεξε να βγει με ένα εξώφυλλο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Αν και το ίδιο το εβδομαδιαίο περιοδικό έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης το 2015, όταν δύο μέλη της Αλ Κάιντα εισέβαλαν στα γραφεία του και δολοφόνησαν 12 άτομα, επειδή το Charlie Hebdo είχε τότε κυκλοφορήσει με γελοιογραφία του Μωάμεθ στο εξώφυλλό του, δεν διστάζει όπως φαίνεται να σατιρίσει το μακελειό στο Μάντσεστερ και στο Λονδίνο.

Με εξώφυλλο την Τερέζα Μέι αποκεφαλισμένη και με λεζάντα «Too much is too much», την έκφραση δηλαδή που ανέφερε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο, το περιοδικό ίσως θέλει να προδικάσει το εκλογικό αποτέλεσμα βαδίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος με τους Εργατικούς, που κατηγόρησαν την Μέι ότι ως υπουργός Εσωτερικών μείωσε τον αριθμό των ανδρών της αστυνομίας.

charlie-periodiko-345x400 Το Charlie Hebdo «αποκεφάλισε» την Τερέζα Μέι! [εικόνες]

Αλλά το περιοδικό δεν περιορίζεται στη σάτιρα για την Τερέζα Μέι. Σε ένα καρτούν δείχνει Βρετανούς κοντά στο Big Ben να τρέχουν για να ξεφύγουν από τους τρομοκράτες, με έναν από αυτούς να κρατά ακόμα την μπύρα του ενώ η σχετική λεζάντα γράφει: «Συμβουλές αδυνατίσματος από το Ισλαμικό Κράτος – Τρέξτε γρήγορα!».charlie-periodiko2 Το Charlie Hebdo «αποκεφάλισε» την Τερέζα Μέι! [εικόνες]

Σε άλλο καρτούν, που αναφέρεται στις επιθέσεις του περασμένου Σαββάτου στο Λονδίνο και φέρει την λεζάντα «Οι Άγγλοι σε σοκ», ένας αντιπροσωπευτικός Βρετανός λέει: «Τουλάχιστον κανένας δεν έκανε την γελοιογραφία του προφήτη».

charlie-periodiko1 Το Charlie Hebdo «αποκεφάλισε» την Τερέζα Μέι! [εικόνες]

Facebook Comments