Αφού λοιπόν ψήφισαν το 4ο μνημόνιο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙζα τα  «έψαλαν»  στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ασκώντας έντονη κριτική για την επικοινωνιακή στρατηγική να ανεβάσει η κυβέρνηση ψηλά τον πήχη για το θέμα του χρέους, χωρίς καν να έχει κλείσει την β’ αξιολόγηση.

Τον λόγο κατά τη σημερινή ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσακαλώτος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙζα έλαβαν αρκετοί βουλευτές, οι οποίοι εστίασαν στο «πάγωμα» των συντάξεων κατά ένα έτος μέχρι και το 2022, τονίζοντας ταυτόχρονα πως αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των προθέσεων των δανειστών να ζητούν συνεχώς περισσότερα.

Οι βουλευτές εξέφρασαν στον κ. Τσακαλώτο έντονη δυσφορία για έλλειψη ενημέρωσης από την κυβέρνηση και το κόμμα, αφού, όπως είπαν, δεν έχουν έχουν πλήρη πληροφόρηση για το τι συμβαίνει στη διαπραγμάτευση.

Ο πρώτος που μίλησε έξω από τα δόντια ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και μέλος της ομάδας των «53» Μάκης Μπαλαούρας.   

«Που θα φτάσουμε, ψηφίζουμε συνεχώς μέτρα και το πράγμα δεν λέει να κλείσει» είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών και επέστρεψε τις βολές λέγοντας « Δεν έχουμε καμιά  πληροφόρηση ούτε από το κόμμα ούτε από την κυβέρνηση»

Εξέφρασε δε τον  φόβο και μετά την αποψινή συνεδρίαση του EuroWorkingGroup να υπάρξουν νέες ουρές και νέες απαιτήσεις.

Έτερος βουλευτής ο οποίος ενεπλάκη και στην διαχείριση του προσφυγικού είπε στον Τσακαλώτο «Εχουμε δυο χρόνια να ψηφίσουμε κάτι με το οποίο συμφωνούμε».

Και εγκάλεσε τους παριστάμενους υπουργούς γιατί δεν είχαν προβλεφθεί όλα αυτά και σήμερα καλούνται πάλι οι βουλευτές να συρθούν σε ονομαστικές ψηφοφορίες.

Την απογοήτευση τους εξέφρασαν περίπου 15 βουλευτές ανάμεσα του και πρώην υπουργοί.

Εκτίμησαν δε ότι η ανάδειξη του χρέους στην κορωνίδα της διαπραγμάτευσης  δημιούργησε περισσότερες εμπλοκές.

Facebook Comments