Μία εύχρηστη και έγκυρη ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης γύρω από τη σημασία των εμβολιασμών, την πρόληψη των λοιμώξεων, αλλά και τη σωστή ανάπτυξη βρεφών και νηπίων δημιούργησε η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής με στόχο την καλύτερη ενημέρωση γονέων, γιατρών και εκπαιδευτικών.

Πρόκειται για το ChildrenCare.gr, το οποίο δημιουργήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη κορυφαίων ελλήνων και ξένων γιατρών σε μία προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες πληροφόρησης των χρηστών του διαδικτύου γύρω από  θέματα σχετικά με την πρόληψη και την ορθή ανάπτυξη των παιδιών.

Στην πλατφόρμα ChildrenCare.gr οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν τεκμηριωμένα άρθρα, συνεντεύξεις, έρευνες προσωπικές ιστορίες και γραφήματα, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και μία κοινότητα, όπου οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται τα κοινά βιώματα, τις απορίες, τις προσωπικές ιστορίες και τις αγωνίες τους.
Ιδιαίτερη έμφαση, πρέπει να σημειωθεί, θα δοθεί στον ρόλο των εμβολίων, δεδομένου ότι αυτά αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους “συμμάχους” της ανθρωπότητας στον αγώνα κατά των λοιμωδών νοσημάτων, σώζοντας περισσότερες από 3,5 εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως κάθε χρόνο και προφυλάσσοντας ακόμα περισσότερους ανθρώπους από την εμφάνιση απειλητικών για τη ζωή νόσων και ισόβιων αναπηριών.

“Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, αφουγκραζόμενη την αγωνία των γονιών για υπεύθυνη ενημέρωση, σε θέματα που άπτονται της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας των παιδιών τους, δημιούργησε την ψηφιακή πλατφόρμα υγείας childrencare.gr. Όραμά μας είναι να μπορέσουμε με τη βοήθεια όλων όσοι θα μας πιστέψουν και θα έρθουν κοντά μας, να ενημερώσουμε τους γονείς για όλα αυτά που θα τους βοηθήσουν να διαφυλάξουν την υγεία των παιδιών τους” ανέφερε με αφορμή την παρουσίαση της νέας προσπάθειας ο επιστημονικός υπεύθυνος για την πλατφόρμα, Παιδίατρος και Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, κ Κωνσταντίνος Νταλούκας.

Τη στήριξή του στο εγχείρημα έδωσε και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος και τόνισε κατά την παρουσίαση του childrencare.gr: «Υπάρχει ανάγκη για ανάπτυξη πρωτοβουλιών που θα βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της πρόληψης πρόληψης και της προαγωγής της υγείας των παιδιών. Η πρωτοβουλία αυτή της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής για ενημέρωση των γονιών από παιδιάτρους, αποτελεί πιστοποιημένο σημείο αναφοράς για τους γονείς και θα τους βοηθήσει, μέσα από την ορθή ενημέρωση, να αυξήσουν το επίπεδο φροντίδας των παιδιών τους. 

 

Facebook Comments