Τραύμα από «αδέσποτη» σφαίρα έφερε στο κεφάλι του ο μαθητής που σκοτώθηκε χθες κατά τη διάρκεια υπαίθριας σχολικής γιορτής, στο 6ο δημοτικό σχολείο του Μενιδίου την Πέμπτη.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ο 10χρονος λιποθύμησε και, πέφτοντας κάτω, χτύπησε το κεφάλι του. Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα, διασωληνομένο,  με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου έγινε προσπάθεια ανάνηψης χωρίς αποτέλεσμα.

Για αρκετή ώρα, οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες με ιατρικές πηγές να κάνουν λόγο για παθολογικά αίτια, όπως ανεύρυσμα  εγκεφάλου. Στο δελτίο τύπου του νοσοκομείου αναφερόταν πως το παιδάκι έφερε θλαστικό τραύμα στην ινιακή χώρα, από πτώση εξ ιδίου ύψους. Σήμερα όμως, κατά την νεκροτομή, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι ο τραυματισμός που αρχικά είχε αποδοθεί στην πτώση, είχε τελικά προκληθεί από πυροβόλο όπλο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάποιος από τη γύρω περιοχή πυροβόλησε στον αέρα (πιθανότατα κατά τη διάρκεια «γλεντιού») και η σφαίρα καθώς κατέβαινε καρφώθηκε στο κεφάλι του άτυχου 10χρονου.

Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι το παιδί στεκόταν κάτω από την μπασκέτα στον προαύλιο χώρο του σχολείου, όταν ακούστηκε να λέει πως έχει άγχος και λιποθύμησε.

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του υπαίτιου, καθώς λίγο μετά το περιστατικό στο σχολείο η αστυνομία δέχθηκε κλήσεις για άσκοπους πυροβολισμούς στην ευρύτερη περιοχή.

 

Facebook Comments