Την λύπη της για την απόρριψη του σχεδίου του Eurogroup από το κυπριακό κοινοβούλιο εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι αναμένουν τώρα νέα πρόταση από την Λευκωσία. Χαρακτήρισε τον κυπριακό τραπεζικό τομέα «μη βιώσιμο», αλλά επισήμανε ότι η Γερμανία επιθυμεί λύση στο πρόβλημα.

«Λυπούμαι για την ψήφο χθες στην Βουλή, αλλά φυσικά τη σεβόμαστε και θα εξετάσουμε τώρα τις εναλλακτικές προτάσεις που θα καταθέσει η Κύπρος στην τρόικα» δήλωσε η κυρία Μέρκελ, μετά το τέλος συνεδρίασης στο γερμανικό κοινοβούλιο. Προσέθεσε ακόμα ότι «από πολιτική άποψη, η Κύπρος χρειάζεται έναν βιώσιμο τραπεζικό τομέα και ο σημερινός τραπεζικός τομέας δεν είναι βιώσιμος», ενώ υπογράμμισε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, κατά κύριο λόγο με την τρόικα.

«Θα εξετάσουμε τις προτάσεις της Κύπρου με σεβασμό. Η Γερμανία επιθυμεί λύση», επισήμανε η καγκελάριος και επανάλαβε ότι το Eurogroup έχει καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμούσε να συμπεριλάβει στα μέτρα τους καταθέτες με ποσά κάτω των 100.000 ευρώ. Πάνω από αυτό το ποσό ωστόσο, διευκρίνισε η καγκελάριος, θα έπρεπε οι καταθέτες να συμμετάσχουν.

«Ο τραπεζικός τομέας δεν επιτρέπεται να μείνει απ έξω», κατέληξε χαρακτηριστικά η κυρία Μέρκελ.

Facebook Comments