Η μεγαλύτερη ημέρα για τις οικονομικές ανακοινώσεις της Αμερικής είναι σήμερα στις 15:30 και αφορά την μεταβολή στις νέες θέσεις εργασίας εκτός γεωργικού τομέα (NFP). Η συγκεκριμένη ανακοίνωση σε μεγάλο βαθμό θα μας δείξει αν η FED θα προχωρήσει άμεσα στο περιβόητο tapering. Η πρόβλεψη είναι για 180.000 ενώ η προηγούμενη τιμή του Ιουλίου στις 162.000. Ένας αριθμός μεγαλύτερος από τις 180.000 θα είναι θετικός για το USD και θα επιβεβαιώνει τα σενάρια για το tapering.

Στην σύνοδο του G20 επιβεβαιώθηκε το ψυχρό κλίμα μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής, κάτι που έδειξε και ο Ιταλός πρωθυπουργός στο twitter μετά το γεύμα εργασίας. Η Αμερική δείχνει λιγότερο σίγουρη από τις προηγούμενες φορές και είναι λογικές οι αντιδράσεις που υπάρχουν.

Άλλες σημαντικές ανακοινώσεις που θα πρέπει να κοιτάξουμε είναι εκείνες της Αγγλίας στις 11:30 και της Ευρωζώνης στη 13:00. Την ίδια ώρα με το NFP έχουμε και το ποσοστό ανεργίας του Καναδά, ενώ λίγο αργότερα περιμένουμε και την εκτίμηση για το ΑΕΠ της Αγγλίας (17:00).

Facebook Comments