Με δεκατρία θεματικά αφιερώματα – από την ενέργεια, το αυτοκίνητο, την τεχνολογία, τον πρωτογενή τομέα και την ελληνική περιφέρεια, μέχρι τις διεθνείς συμμετοχές, το βιβλίο, το e-gaming και τον αθλητισμό – και τη διεθνή κοινότητα των προγραμματιστών της Google στην «καρδιά» της Έκθεσης (περίπτερο 14), η 78η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ανοίγει τις «πύλες» της, από σήμερα και για δέκα ημέρες (7 – 10 Σεπτεμβρίου).

Την 78η ΔΕΘ θα εγκαινιάσει, μάλιστα, στις 10:00 το πρωί, ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα περιοδεύσει στα περίπτερα της Έκθεσης, θα σταθεί στο περίπτερο της Αυστραλίας – όπου θα τον περιμένει αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της χώρας – και στις 12:45 θα προεδρεύσει σύσκεψης με επιστημονικούς φορείς της πόλης, στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Για το κοινό, η 78η ΔΕΘ ανοίγει τις «πόρτες» της, στις 12:00 το μεσημέρι και θα μείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 24:00 το βράδυ, με την τιμή του εισιτηρίου να είναι στα 3 ευρώ (και 10 ευρώ για όλη την οικογένεια).

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρέχεται δωρεάν wifi για εκθέτες και επισκέπτες, ενώ με mobile εφαρμογή θα μπορεί κάποιος να βρίσκει από το «έξυπνο» κινητό του (smartophone), οποιαδήποτε πληροφορία επιθυμεί σχετικά με τις δράσεις στην έκθεση.

Με κεντρικούς άξονες την τεχνολογία, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη και μια ευρεία γκάμα παράλληλων εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν θέατρο, θερινό κινηματογράφο, μουσική, λούνα πάρκ, εναέριο θέαμα με ακροβάτες σε μηχανές, εβδομάδα ποδηλάτου, δράσεις για τα παιδιά, η ΔΕΘ φιλοδοξεί να γίνει προσελκύσει το κοινό της Βόρειας Ελλάδας.

 

Πού θα εστιάσει, στην ομιλία του, ο Πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός, κατά την την ομιλία του, αναμένεται να προβεί σε έναν απολογισμό, της έως τώρα διακυβέρνησής του και να τονίσει ότι σταθεροποίησε τη χώρα και απέτρεψε τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, ενώ αναμένεται να αναπτύξει και το όραμά του, τις βλέψεις του για το μέλλον της χώρας.

Καθώς φαίνεται, θα δώσει έμφαση στη σημασία του πρωτογενούς πλεονάσματος, μέσω του οποίου, στο τέλος του 2013, η χώρα αποκτά άλλες δυνατότητες τόσο για τη διόρθωση κοινωνικών αδικιών, όσο και για να διαπραγματευθεί με τους δανειστές της από καλύτερη θέση.

 

Η «ατζέντα» των αρχηγών

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβούν και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων, ενώ παρόν θα δώσει και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα επισκεφθεί την 78η ΔΕΘ, την Κυριακή και θα μιλήσεις προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

Ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 12:00 και στις 12:30 θα έχει συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων στην ΕΛ.ΒΟ., στα γραφεία του κόμματος.

Στον ίδιο χώρο θα συναντηθεί στη 1:30 μ.μ. με τον υπουργό Πολιτισμού της Βολιβίας, κ. Pablo Cesar Groux Canedo, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος της πρωτοβουλίας SOSτε το νερό, που αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Στις 18:00 το απόγευμα, θα λάβει μέρος, μαζί με βουλευτές και στελέχη του ΣυΡιζΑ, στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου, κατά της πολιτικής των Μνημονίων και μετά θα επισκεφθεί το κτίριο της ΕΤ- 3 όπου θα δώσει συνέντευξη στο ενημερωτικό πρόγραμμα που εκπέμπουν οι απολυμένοι.

Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί και πάλι τη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 13, 14, 15 Σεπτεμβρίου για την 78η ΔΕΘ. Την Παρασκευή (13/9) θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣυΡιζΑ, το Σάββατο θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ και θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών φορέων, ενώ την Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΔημΑρ, κ. Φώτης Κουβέλης, και την Παρασκευή και το Σάββατο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.

Εκτός από τις επισκέψεις στη ΔΕΘ και άλλες πολιτικές δραστηριότητες που θα έχουν στη Θεσσαλονίκη οι κ.κ. Καμμένος, Κουβέλης και Κουτσούμπας θα δώσουν και συνεντεύξεις Τύπου.

Facebook Comments