Μήνυμα αισιδοξίας στέλνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στους παραγωγικούς φορείς μετά από τα εγκαίνια της ΔΕΘ. «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Η οικονομία μετά από εξι χρόνια ύφεσης αλλάζει σελίδα, γίνεται και πάλι ανταγωνιστική», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος στη «μάχη» που δίνει η κυβέρνηση για να χτίσει «τη νέα Ελλάδα του αύριο», υπογράμμισε ότι όλοι οι διεθνείς οργανισμοί συμφωνούν πως το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για τη χώρα μας.

«Δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα»

Ο Πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα απ΄ ό,τι συμφωνήθηκε ήδη…μια νέα μετρολογία δεν την αντέχει η χώρα».

«Στόχος να πληρώνουν όλοι από λίγα»

Σε ό,τι αφορά τη φορολογία, ο κ. Σαμαράς παραδέχτηκε ότι τα βάρη των φορολογουμένων το 2013 ήταν δυσβάσταχτα καθώς καλούνται όλοι να πληρώσουν υπόλοιπα φόρων, ωστόσο δεσμεύθηκε ότι «την επόμενη χρονιά θα πληρώσουν όλοι πολύ λιγότερο».

«Στόχος να πληρώνουν όλοι από λίγα και ανάλογα με τις δυνάμεις τους», είπε.

Πρόθεσή του, όπως εξήγησε είναι ο ενίαιος συντελεστής φόρου επιχειρήσεων να μειωθεί στο 15%, αλλά και να έχουμε χαμηλότερο ΦΠΑ από το σημερινό για τα περισσότερα είδη.

 Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία, θα πιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα και δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Πέρυσι προεξοφλούσαν την έξοδο της χώρας από το ευρώ, φέτος όλοι προεξοφλούν την έξοδο της χώρας από την κρίση, είπε. Η χώρα αφήνει πίσω οριστικά το χθες. Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα η οικονομία της γίνεται ανταγωνιστική και η ρευστότητα επιστρέφει στην αγορά, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα είναι πηγή σταθερότητας Αποτρέψαμε την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και η Ελλάδα είναι πιο υπολογίσιμη και ισχυρή στην περιοχή της.

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι από τα πιο θωρακισμένα στην Ευρώπη. Αλλάζουμε τα δεδομένα στον Τειρεσία και επιστρέφουμε τα ληξιπρόθεσμα του δημοσίου.

Πέρα από το ξεμπλοκάρισμα των δημόσιων επενδύσεων αρχίζει και μπαίνει τάξη στο θέμα της υγείας και των ασφαλιστικών Ταμείων, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Facebook Comments