Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που εγκλωβίστηκε μέσα στα ερείπια σπιτιού στο χωριό Βρίσα, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,1 βαθμών που χτύπησε το νησί, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός και επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική.

Η γυναίκα καταπλακώθηκε από την οροφή του σπιτιού. Οι Πυροσβέστες προσπαθούσαν επί ώρες να την εντοπίσουν, όμως δεν είχαν καταφέρει να έρθουν σε επαφή μαζί της.

Η Πυροσβεστική έχει καταφέρει νωρίτερα να απεγκλωβιστεί ζευγάρι ηλικιωμένων.
 

Νωρίτερα:

Πολύ μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στο χωριό Βρίσα της Λέσβου. Αυτή την ώρα δυνάμεις της Πυροσβεστικής σπεύδουν στο χωριό Βρίσα όπου μία γυναίκα έχει εγκλωβιστεί μέσα σε σπίτι που κατέρρευσε.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για σοβαρές ζημιές στην περιοχή του Πλωμαρίου αλλά και στην πόλη της Μυτιλήνης την ώρα που τουρκικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες και από καταστροφές στις παραθαλάσσιες τουρκικές πόλεις. Σύμφωνα με την προϊσταμένη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Μαρία Μολιού, έχει μέχρι στιγμής αναφερθεί ο ελαφρύς τραυματισμός μιας γυναίκας στο χωριό Πέτρα. Η καταμέτρηση των ζημιών συνεχίζεται.

Μεγάλες ζημιές αναφέρονται στο χωριό Βρισά του Πολιχνίτου στη νότια Λέσβο. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταρρεύσει πολλά σπίτια του οικισμού.

Την ίδια ώρα βίντεο από την Προύσα της γειτονικής Τουρκίας δείχνει τις ζημιές που σημειώθηκαν από τον σεισμό που έπληξε την μεγάλη αυτή περιοχή.

Νωρίτερα:

Σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15.28 στη θαλάσσια περιοχή 37χλμ. νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης.

Το επίκεντρο εντοπίζεται περίπου 17 χιλιόμετρα νότια του Πλωμαρίου και κοντά στις τουρκικές ακτές, περίπου 85 χιλιόμετρα δυτικά της Σμύρνης.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα.

 
 
 
 

Facebook Comments