Κέρδη σημείωσε η Wall Street πραγματοποιώντας το μεγαλύτερο σερί συνεχόμενων συνεδριάσεων ανόδου για τον Standard & Poor’s 500 από τον Ιούλιο, καθώς τα δεδομένα τις κινεζικής οικονομίας δείχνουν βελτίωση την ώρα που παρατηρείται και χαλάρωση της έντασης στη Συρία.

Αναλυτικά η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε πολύ πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών κατά 9,7% και οι λιανικές πωλήσεις κατά 13,4%.

Ο Dow σημείωσε κέρδη 0,85% στις 15.191 μονάδες. Ο S&P 500 κατέτραψε άνοδο 0,74% στις 1.684 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,62% στις 3.729 μονάδες.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, κυριάρχησε η «αλλαγή σκυτάλης» στον Dow Jones Industrials.

Η μετοχή της Alcoa, που βρίσκεται στον Dow εδώ και 54 χρόνια, θα αντικατασταθεί την ερχόμενη εβδομάδα από τη μετοχή της Nike, ενώ ο τίτλος της Visa θα αντικαταστήσει εκείνον της H-P, ο οποίος εντάχθηκε στον δείκτη από το 1997. Η μετοχή της Bank of America, που βρίσκεται στον δείκτη των blue chip τα τελευταία πέντε χρόνια, θα αντικατασταθεί από εκείνη της Goldman Sachs.

Όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία του Dow, οι αλλαγές, που θα τεθούν σε ισχύ μετά το πέρας της χρηματιστηριακής συνεδρίασης της 20ης Σεπτεμβρίου, αντικατοπτρίζουν τη φθίνουσα πορεία των οικονομικών μεγεθών των τριών αυτών επιχειρήσεων και την πτώση της αξίας της μετοχής τους.

Οι Goldman Sachs Group Inc., Visa Inc. και Nike Inc. σημείωσαν ισχυρά κέρδη άνω του 2,1%. Η McDonald’s Corp. σημείωσε κέρδη 0,4% καθώς οι πωλήσεις της εταιρείας σημειώσαν υψηλό 13 μηνών. Η μετοχή της Apple Inc υποχώρησε 2,3% καθώς η μεγαλύτερη τεχνολογική εταιρεία του κόσμου παρουσίασε τα νέα της iPhone μοντέλα.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 4,32 δολ. με άνοδο 0.9% και το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχυόταν 0.4% στα 29,75 δολ.

Facebook Comments