Σκεφθείτε μόνον τι θα είχε συμβεί αν εκείνον τον εφιαλτικό Δεκέμβριο του 2008, ένας υπουργός της τότε κυβέρνησης Καραμανλή είχε αποτολμήσει να δηλώσει δημοσίως ότι αυτό που έγινε με την αποτρόπαιη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν ήταν και κάτι το σπουδαίο, μια στραβή έγινε. Θα είχε καεί όχι μόνον η Αθήνα (που ούτως η άλλως κάηκε) αλλά κι ολάκερη η Ελλάδα. Κι όμως αυτό που δεν διανοείτο να πει ένας βουλευτής της ΝΔ το δήλωσε με περισσή αλαζονεία ένας υπουργός της Αριστεράς. Ο Γιάννης Μπαλάφας, αναφερόμενος στο σκληρό έγκλημα, που σαρώνει περιοχές όπως το Μενίδι, ο Ασπρόπυργος, το Ζεφύρι κοκ, και με αφορμή την φριχτή δολοφονία του 11χρονου μαθητή του Δημοτικού, του τραγικού θύματος του Μάριου, ισχυρίστηκε με περισσή αλαζονεία: «Μια στραβή έγινε στο Μενίδι». Η μόνη στραβή που έχει γίνει σύντροφε Μπαλάφα είναι ότι η κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ κι εσύ είσαι υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση.

Πέραν της αθλιότητας και της προσβλητικής αλαζονείας κι ανοησίας που εμπεριέχει η δήλωση αυτή του συντρόφου υπουργού, επί της ουσίας είναι άκρως λανθασμένη. Η δολοφονία του μικρού μαθητή, που γέμισε σε απόγνωση την οικογένεια του αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Μενιδίου, μόνο τυχαία δεν είναι και μόνο…»στραβή» δεν έγινε. Στην πραγματικότητα, το περίεργο είναι ότι δεν έχουμε πολύ περισσότερα θύματα, πέραν από τον Μάριο. Διότι τώρα που άνοιξαν τα στόματα των κατοίκων και μαθαίνουμε σημεία και τέρατα, γνωρίζουμε ότι όσοι έχουν την ατυχία να διαμένουν στο δήμο Αχαρνών και στις γύρω περιοχές, από τύχη και μόνο δεν έχουν θρηνήσει περισσότερα θύματα. Οι σφαίρες πέφτουν σαν το χαλάζι εκεί. Από τις οργανωμένες συμμορίες των Ρομά αλλά κι άλλων κακοποιών στοιχείων, που έχουν μετατραπεί σε κανονικές, σκληρές μαφίες και διακινούν ναρκωτικά, γυναίκες, όπλα και κάνουν αιματηρές ληστείες σε όλη την Ελλάδα. Η πατρίδα μας βρίσκεται στο έλεος της γενικευμένης δυστυχώς βίας κι ανομίας. Με ορμητήριο το Μενίδι, που βρίσκεται στο έλεος τους, κι άλλες περιοχές, οι συμμορίες αυτές, που νομίζουν ότι βρίσκονται υπεράνω του νόμου κι έχουν μετατρέψει σε γκέτο τη Δυτική Αττική, εγκληματούν σκληρά κι απροκάλυπτα. Εν τη απουσία του οργανωμένου κράτους.

Εύστοχα κάποιος θα αναρωτιόταν. Μα καλά αυτό συνέβη τώρα με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Όχι βέβαια, αυτή η κατάσταση έχει αρχίσει να δημιουργείται εδώ και δεκαετίες, κι οι νονοί των συμμοριών αυτών έχουν ακόμα και πολιτικούς προστάτες. Όμως πλέον η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Κι η κυβέρνηση Τσίπρα, που δεν θεωρεί ότι το πρόβλημα της εγκληματικότητας είναι σοβαρό, έχει στην ουσία δέσει τα χέρια της αστυνομίας, η οποία δεν μπορεί να επιβάλλει το νόμο και την τάξη διότι δεν έχει πολιτική κάλυψη. Επιτέλους ας καταλάβουμε ότι ο νόμος κι η τάξη δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο. Είναι αντίθετα απαραίτητη προϋπόθεση για την επικράτηση της ελευθερίας. Διότι μόνον ο ασφαλής πολίτης είναι ελεύθερος πολίτης.

Facebook Comments