Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στο σημείο όπου βαν έπεσε πάνω σε πεζούς στο βόρειο Λονδίνο λίγη ώρα μετά από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι οκτώ τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε τρία νοσοκομεία της περιοχής και πως παρασχέθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες σε δύο ελαφρύτερα τραυματισμένους.

Σε αντίθεση με αρχικές αναφορές, η αστυνομία διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει τραυματισμός από μαχαίρι.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι συνελήφθη ένας 48χρονος, ο οποίος έχει μεταφερθεί προληπτικά σε νοσοκομείο. Θα υποβληθεί και σε εξέταση για την κατάσταση της ψυχικής του υγείας.

Παράλληλα, έγινε γνωστό από τη βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως πιθανώς τρομοκρατικό. Η ίδια θα προεδρεύσει συνεδρίασης της επιτροπής Cobra εντός της ημέρας. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι στο βαν επέβαιναν τρία άτομα, κάτι που διέψευσε με μήνυμά της στο Twitter η αστυνομία.

Μαρτυρίες ανέφεραν νωρίτερα ότι πολύς κόσμος είχε συγκεντρωθεί σε στάση λεωφορείου για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε ηλικιωμένο άνδρα που είχε λιποθυμήσει, όταν το φορτηγό έπεσε πάνω τους.

Η αστυνομία κάνει λόγο για «σοβαρό περιστατικό», ενώ άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν σπεύσει στο σημείο.

 

Facebook Comments