Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό πραγματοποίησε ένας άνδρας στον κεντρικό σταθμό του τρένου στις Βρυξέλλες το βράδυ της Τρίτης, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Η αντίδραση των αστυνομικών ήταν άμεση, καθώς η πόλη του Βελγίου εξακολουθεί να βρίσκεται υπό καθεστώς έκτακτης κατάστασης. Ο δράστης δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών και «εξουδετερώθηκε», χωρίς να διευκρινίζεται η κατάσταση της υγείας του.

Ο άνδρας απειλούσε να τιναχθεί στον αέρα στον κεντρικό σταθμό τρένου και μάλιστα επιχείρησε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά στα γκισέ όταν άμεσα ακινητοποιήθηκε με πυροβολισμούς από στρατιώτες.

Σύμφωνα με ξένα πρακτορεία, κουβαλούσε σακίδιο πλάτης με εκρηκτικά το οποίο και πυροδότησε. Τα ξένα μέσα κανουν λόγο και πιθανώς για ζώνη με εκρηκτικά το οποίο δεν εξερράγη χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των στρατιωτών. 

Ο άνδρας φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ», σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο σημείο βρίσκονται ειδικοί της βελγικής αστυνομίας, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί σε μεγάλη ακτίνα. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι “ένα περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται ένα άτομο”, έλαβε χώρα στον κεντρικό σταθμό, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα εκτός του δράστη.

Νωρίτερα 

Οι βελγικοί σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν ότι έχει σταματήσει η κίνηση στον σταθμό, ενώ βελγικά μέσα κάνουν λόγο για μία μικρή έκρηξη στον σταθμό.

Μέσω Twitter, η βελγική αστυνομία γνωστοποίησε ότι το συμβάν βρίσκεται υπό “έλεγχο”.

Νωρίτερα, βελγικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η αστυνομία απομάκρυνε πολίτες που βρίσκονταν στην Grand Place των Βρυξελλών και απέκλεισε την περιοχή γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Σύμφωνα με το BBC, η βελγική αστυνομία υποστηρίζει ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο βελγικά ΜΜΕ, η αστυνομία «εξουδετέρωσε» άτομο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά.

 


 

Facebook Comments