Οι παραιτηθείτε κατατροπώθηκαν και για αυτό δεν ευθύνεται η κυβερνητική προπαγάνδα. Γιατί επανέλαβαν το περσινό εγχείρημα, παραμένει μυστήριο. Προφανώς, δεν έπεισαν. Ο πυρήνας δεν είχε βάθος, η φίμωση έφερε θυμό, ο θυμός βγήκε στην επικοινωνία, αυτό σχημάτισε αρνητική εικόνα. Από την άλλη, φταίει και το μήνυμα. Ποιος πραγματικά πιστεύει, πως υπάρχει η απειροελάχιστη πιθανότητα να παραιτούντο; Εδώ δεν πιάνουν τα παρακάλια. Πρέπει να τους ρίξεις, αν θες να φύγουν πριν να έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο γραπώματος στην καρέκλα. Ει δυνατόν, δε, με θεσμική κινητοποίηση.

Α προπό, γιατί φαίνεται εσχάτως σαν η κυβέρνηση να μην έχει αντιπολίτευση; Η χώρα καθίσταται ευπαθής επικράτεια. Πού είναι οι βουλευτές στο Μενίδι, στο ΑΠΘ, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στο ΕΚΑΒ, στο κέντρο της Αθήνας; Τί; Φοβούνται; Έχουν εξετάσει στη ΝΔ, ότι αν στόχος είναι να φύγει ο Τσίπρας πρέπει να τον χτυπούν από παντού; Γιατί δεν πάει ο Κυριάκος στα Εξάρχεια την επόμενη Πέμπτη; Ας προσκαλέσει και τα άλλα κόμματα. Ναι, θα γινόταν της κακομοίρας, όμως κάτι ξέρουν οι αριστεροί με το “μεγάλη ταραχή – ωραία κατάσταση”. Οι πολιτικές κρίσεις ενίοτε ρίχνουν κυβερνήσεις. Απαιτούνται πυγμή, μέτωπα και συμμαχίες, αν είναι να προκληθούν εκλογές.

Οι παραιτηθείτε δεν έπεισαν διότι δεν απέπνευσαν κάτι επαρκώς ηγετικό. Η πλειονότητα, που ζητά επιστροφή στην αστική κανονικότητα, χρειάζεται οχήματα και πρόσωπα για να εκφραστεί. Ώστε να υπερνικήσουν οι πολίτες τον κάματο και να εκδηλωθούν μαζικά και ηχηρά, ζητείται ηγεσία σκληροτράχηλη, πλουραλιστική και αποφασιστική, που θα διεκδικήσει ακτιβιστικά και νομικά αυτά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στερεί από τους πολίτες. Εκτός αν η ανάληψη της εξουσίας σήμερα φαίνεται να παραείναι μεγάλος κόπος – κάτι που θα κρινόταν εν μέρει δικαιολογημένο, ειδικά γνωρίζοντας ποια κατάσταση επικρατεί μετά την κατάληψη.

 

 

 

Facebook Comments