Η πορεία περισσότερων από δυο χιλιάδων συμβασιούχων στην καθαριότητα των Δήμων έφτασε νωρίτερα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και σημειώθηκαν ένταση και επεισόδια. Στο υπουργείο πέταξαν σκουπίδια και έβαλαν φωτιά ενώ επιχείρησαν να σπάσουν τα ρολά προστασίας του κτιρίου για να εισβάλλουν μέσα. 

Μάλιστα, συμβασιούχοι αλλά και μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) επιτέθηκαν με μπουκάλια, σκουπίδια και αυγά κατά του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργου Πατούλη που ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον υπουργό Πανό Σκουρλέτη, η οποία αναβλήθηκε. Ο κ. Πατούλης και συνεργάτες του χρειάστηκε να χτυπήσουν την πόρτα του παρακείμενου υπουργείου Εργασίας, που είχε κατεβάσει τα ρολά, για να φυγαδευτεί κάτι που έγινε.

Σημειώνεται ότι σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής υπάρχει έντονο πρόβλημα καθαριότητας, με σωρούς σκουπιδιών, καθώς από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα οι υπάλληλοι καθαριότητας έχουν αποκλείσει τα αμαξοστάσια με αποτέλεσμα η αποκομιδή των απορριμμάτων να μην γίνεται καθόλου ή να γίνεται με προβλήματα.

Η κινητοποίηση των εργαζόμενων έρχεται ενώ η χώρα οδεύει προς την κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Σήμερα Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία αντιδρώντας στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβασιούχων.
 

Facebook Comments