Η ρωσική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αποδεσμεύσει ένα ποσό περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ για να στηρίξει την αγορά αυτοκινήτου, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης λόγω της οικονομικής κρίσης, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Τα μέτρα που σκοπεύει να εφαρμόσει η Μόσχα αφορούν κυρίως επιδοτήσεις για τη μείωση του κόστους του δανεισμού για την αγορά αυτοκινήτων αλλά επίσης και την αγορά χρηστικών οχημάτων από το δημόσιο, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Το σχέδιο που έχει προετοιμάσει το υπουργείο Βιομηχανίας είναι “συνολικού κόστους περίπου 25 δισεκατομμυρίων ρουβλιών” (περίπου 390 εκατομμύρια ευρώ), συνέχισε ο Μεντβέντεφ υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος στηρίζει “πλήρως αυτές τις ιδέες”.

Ο πρωθυπουργός έκανε τις δηλώσεις αυτές στο υπουργικό συμβούλιο που ήταν αφιερωμένο στην κατάσταση της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Ρωσία, καθώς οι πωλήσεις έχουν μειωθεί δραματικά και οι κατασκευαστές περιορίζουν ή αναστέλλουν την παραγωγή τους.

Facebook Comments