O κινεζικός κολοσσός China National Chemical Corp ετοιμάζει την είσοδό του στην ευρωπαϊκή αγορά. Αυτό προκύπτει μετά τη συμφωνία με την Ιταλική εταιρεία παραγωγής ελαστικών, Pirelli.

Οι δύο εταιρείες θα ενοποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τους κυριότερους ανταγωνιστές τους.

Το πρώτο βήμα της συμφωνίας περιλαμβάνει την καταβολή 1,8 δισ. ευρώ από την China National Chemical Corp, γνωστή και ως ChemChina, για την αγορά του 26 % της Ιταλικής εταιρείας.

Σε δεύτερη φάση, η κινεζική εταιρεία αναμένεται να καταθέσει προσφορά για την εξαγορά και του υπόλοιπου μετοχικού κεφαλαίου της Pirelli, στα 15 ευρώ ανά μετοχή.

Η εξαγορά αναμένεται να επιτρέψει στην κινέζικη εταιρεία που ελέγχεται από το κράτος, να αναβαθμιστεί τεχνολογικά και να αυξήσει την επιρροή της στην κινεζική αγορά, καθώς και να τονώσει τις πωλήσεις της στην αγορά της Ευρώπης. Αντιστοίχως, η συμφωνία πρόκειται να ισχυροποιήσει την παρουσία της Pirelli στην ασιατική αγορά και να διπλασιάσει τον αριθμό των ελαστικών που παρασκευάζει.

Η συγκεκριμένη εξαγορά έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά κινέζικων επενδύσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην μεσογειακή χώρα, αλλά είναι η πρώτη που περιλαμβάνει την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών σε κινέζικα χέρια.

Facebook Comments