Η εβδομάδα ξεκίνησε με τους επενδυτές να συνεχίζουν τις πωλήσεις στο δολάριο αλλά και τη στερλίνα. Το αμερικανικό νόμισμα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο καθώς τα πολύ υψηλά επίπεδα έχουν προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις εντός της Fed, με αποτέλεσμα να αυξάνεται κατακόρυφα η αστάθεια καθώς η παραμικρή αρνητική δήλωση θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για το δολάριο. Από την άλλη, στη στερλίνα υπάρχουν σταθεροί πωλητές καθώς πλέον η νομισματική πολιτική και η προβληματική βρετανική οικονομία, έχουν μπει στη θέση του οδηγού.

  • Καμία εξέλιξη στο θέμα της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της συνάντησης Μέρκελ-Τσίπρα, στη Γερμανία.
  • «Βαρύ» το οικονομικό ημερολόγιο της ημέρας με τους δείκτες μεταποίησης PMI για Γερμανία, Ευρωζώνη, Αγγλία και Αμερική να είναι οι σημαντικότερες ανακοινώσεις.
  • Ο πληθωρισμός σε Αγγλία και Αμερική θα μπορούσε να αυξήσει τις διακυμάνσεις. Ειδικότερα στην Αγγλία, αναμένεται πτώση του πληθωρισμού και η στερλίνα θα μπορούσε να δεχθεί πιέσεις.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο (#CLK5) – Άνοιγμα: 46,25 Υψηλό: 47,60 Χαμηλό: 45,32 Κλείσιμο: 47,46


Ο μαύρος χρυσός εξακολουθεί να παρουσιάζει έντονη αδυναμία να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα και παραμένει κάτω από κάθε σημαντική αντίσταση.

Η πτωτική τάση δεν αναμένεται να αλλάξει για όσο το πετρέλαιο παραμένει κάτω από τα $50,75 και μόνο ένα επιβεβαιωμένο κλείσιμο πάνω από αυτά τα επίπεδα θα δημιουργήσει τις συνθήκες μιας μεσοπρόθεσμης αλλαγής. Οι intraday traders θα μπορούσαν να αναζητήσουν κάποιες τοποθετήσεις στα $45,50.

 

Facebook Comments