Ηγετικό ρόλο στην υπόθεση έχει ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου Νίκος Ζήγρας, σύμφωνα με την εισαγγελέα Γεωργία Αδεηλίνη η οποία συνεχίζει για δεύτερη μέρα την αγόρευσή της.

Η εισαγγελική λειτουργός εκτιμά ότι ο κατηγορούμενος είχε συστήσει εταιρείες και διαχειριζόταν χρήματα σε διάφορα σημεία του πλανήτη που δεν έχουν βρεθεί ακόμη, για λογαριασμό του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Παράλληλα ζήτησε να απαλλαγεί μόνο για μία κατάθεση 120.000 ευρώ σε ελβετική τράπεζα στο όνομα της Βίκυς Σταμάτη, εκτιμώντας ότι την κατάθεση είχε κάνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιώντας το διαβατήριο του Νίκου Ζήγρα.

«Φύλακας των χρημάτων από τις μίζες ο Σμπώκος»

Στο κάδρο των ευθυνών για τις μίζες με τα εξοπλιστικά προγράμματα, η εισαγγελέας «έβαλε» και τον πρώην γενικό γραμματέα εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο, που τον υπέδειξε «ως φύλακα των χρημάτων  που εισέπραξε ο Ακης Τσοχατζόπουλος από τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα».

Κάνοντας χρήση των χειρόγραφων σημειώσεων του Ακη Τσοχατζόπουλου, η εισαγγελική λειτουργός χρησιμοποίησε τον όρο «βοσκός» που τον ταυτοποίησε με τον Γιάννη Σμπώκο.

«Ο επονομαζόμενος και βοσκός που κατάγεται από τα Ανώγια όπως ο βοσκός φυλάει τα πρόβατα αυτός φυλούσε τα χρήματα του πρώην υπουργού. Ανήκε στη βασική ομάδα διακίνησης μαύρου χρήματος του πρώην υπουργού», επισήμανε η κ. Αδεηλίνη.

«Σημαντικό ρόλο είχε και η Λαμπροπούλου»

Αναφερόμενη στην κατηγορούμενη λογίστρια Φρόσω Λαμπροπούλου, η εισαγγελέας εξέφρασε την άποψη ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος καθώς έβρισκε κατάλληλους «αχυρανθρώπους» και διαχειριζόταν χρήματα εξωχώριων εταιρειών.

Facebook Comments