Το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 78η ΔΕΘ.
 
«Με τη σημερινή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δυνατή μια συνεργασία μαζί του σε κυβερνητικό επίπεδο» τόνισε ο κ. Κουβέλης και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τι επιλέγει: «τη μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, τη στάση πληρωμών;».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε «καταστροφική» τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζεται με το σύνθημα του «ή αυτοί ή εμείς» και τροφοδοτεί, όπως είπε, μόνο έναν «κακέκτυπο δικομματισμό» Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ερωτηθείς αν θα συμμετείχε σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, χωρίς τον κ. Σαμαρά πρωθυπουργό, απάντησε ότι το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η ουσία της πολιτικής που ακολουθείται. Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός επιλέξει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει κυβέρνηση, πρόσθεσε.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Επίσκεψη Φ. Κουβέλη στη ΔΕΘ
 
Ο κ. Κουβέλης δήλωσε «υπερήφανος» για τη στάση της ΔΗΜΑΡ και για τη συμμετοχή και την αποχώρηση από την κυβέρνηση συνεργασίας. Σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, τόνισε πως ο κόσμος θα αρχίσει να συνειδητοποιεί την ορθότητα των επιλογών του κόμματος του.
 
Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ ότι κινείται σε συντηρητική κατεύθυνση και η πολιτική των Μνημονίων αποδείχθηκε κοινωνικά άδικη και οικονομικά αναποτελεσματική και γι’ αυτό ζήτησε την αλλαγή της τώρα. Χαρακτήρισε ακόμη «λάθος» της κυβέρνησης την καλλιέργεια κλίματος υπεραισιοδοξίας ως προς το θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρουσίασε την πρόταση του κόμματός του για τη δημιουργία του τρίτου πολιτικού πόλου, η οποία είναι και πρόταση κυβερνησιμότητας, αλλά μέχρι να διαμορφωθεί αυτή η πλειοψηφία θα συμμετέχει και σε άλλες κυβερνητικές λύσεις στη βάση προγραμματικών συμφωνιών.
 
Για τη συνάντηση που είχε με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Καστανίδη, ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν συζήτησε για ενδεχόμενη συνεργασία του με τη ΔΗΜΑΡ.

Facebook Comments