Με τους επενδυτές να αναμένουν τις ανακοινώσεις για τις λιανικές πωλήσεις και την καταναλωτική εμπιστοσύνη, οι αγορές προσπαθούν να κερδίσουν το χαμένο έδαφος. Το δολάριο δε μπορεί να αποκτήσει μια νέα ανοδική δυναμική και αυτό δίνει την ευκαιρία για αυξημένη μεταβλητότητα.

Η ισοτιμία EUR/USD παραμένει στο προσκήνιο καθώς αδυνατεί να διαμορφώσει τάση για μια ακόμα φορά. Σε γενικές γραμμές, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι DAX και EUR/USD πρέπει να είναι ψηλά μέχρι τις γερμανικές εκλογές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει αναφορά της Goldman Sachs, η οποία δίνει στόχο για την ισοτιμία GBP/USD στα 1,6800 μέχρι το τέλος του 2013. Αυτό προφανώς συνεπάγεται ισχυρότατο πλήγμα για το δολάριο. Άρα, εμμέσως η GS εκτιμά ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε αρνητικά νέα από τη Fed και πτώση του δολαρίου. Αυτό όμως δεν αφορά μόνο το GBP/USD αλλά όλες τις αγορές.

Ο χρυσός, σφυροκοπείται για μια ακόμα συνεδρίαση και έφθασε αρκετά κοντά στα $1300 προτού αντιδράσει ανοδικά. Εξαιρετική συνεδρίαση για το NZD/USD.

Facebook Comments