Μέσω της μεταρρύθμισης «φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα μοντέρνο, σύγχρονο, νοικοκυρεμένο και κοινωνικά ευαίσθητο κράτος, που θα εξυπηρετεί και δεν θα ταλαιπωρεί τον πολίτη», δήλωσε ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και κάλεσε την ηγεσία της Παγκύπριας Συντεχίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ) να εμπλακεί ενεργά και να συμβάλει στην προσπάθεια για εκσυγχρονισμό του.

Σχέδιο μεταρρύθμισης του δημοσίου εξήγγειλε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Το σχέδιο κινείται σε πέντε άξονες:

Ο πρώτος άξονας περιλαμβάνει δράσεις, που στοχεύουν στην ενίσχυση της ικανότητας του κράτους για στρατηγικό προγραμματισμό, χάραξη πολιτικής και συντονισμό.

Ο δεύτερος αφορά την αναδιάρθρωση των δομών και της λειτουργίας των υπηρεσιών και ο τρίτος αναφέρεται σε δράσεις καλύτερης αξιοποίησης, επιμόρφωσης και ενίσχυσης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο τέταρτος άξονας περιλαμβάνει δράσεις που θα βελτιώσουν τις σχέσεις κράτους – πολίτη, προκειμένου να λαμβάνει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

Ο πέμπτος, σχετίζεται με τις αρχές λειτουργίας και τις αξίες που πρέπει να διέπουν τη δημόσια υπηρεσία.

Μέσω της μεταρρύθμισης «φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα μοντέρνο, σύγχρονο, νοικοκυρεμένο και κοινωνικά ευαίσθητο κράτος, που θα εξυπηρετεί και δεν θα ταλαιπωρεί τον πολίτη», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης και κάλεσε την ηγεσία της Παγκύπριας Συντεχίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ) να εμπλακεί ενεργά και να συμβάλει στην προσπάθεια για εκσυγχρονισμό του.

Facebook Comments