Τετραήμερος ισχυρός καύσωνας, που ανάλογό της έχει να δει η χώρα από τον Ιούνιο του 2007, έρχεται από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή.

Σταθερά πάνω από 40 βαθμούς θα κυμαίνεται η θερμοκρασία για το τετραήμερο αυτό και τοπικά θα φτάσει τους 43 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή και το Σάββατο, σύμφωνα με το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τρία 24ωρα πριν ξεκινήσουν οι… άγριες διαθέσεις του καιρού, η ΕΜΥ εφιστά την προσοχή των πολιτών για τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το έκτακτο δελτίο της ξεκινά από την Τετάρτη που ο υδράργυρος θα βρίσκεται στους 39οC.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, οι πιο δύσκολες ημέρες θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο, καθώς η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 42οC, ωστόσο, τοπικά πιθανώς θα αγγίξει και τους 43οC. Οπως εξηγεί, κατά τόπους επηρεάζουν διάφορα συστήματα του καιρού, όπως ο αέρας, και ανεβάζουν τη θερμοκρασία. Για παράδειγμα, στην περιοχή του Αργους την Κυριακή και ενώ η γενική εικόνα ήταν στους 36οC, το θερμόμετρο ανέβηκε στους 38οC έπειτα από την «επέλαση» βορειοδυτικού ανέμου.

Οι περιοχές στις οποίες θα χτυπήσει κόκκινο η θερμοκρασία, σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, είναι η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα, το εσωτερικό της Πελοποννήσου, από την Τρίπολη και ανατολικότερα, καθώς και ορισμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως είναι οι Σέρρες. Σε αυτές τις περιοχές το θερμόμετρο την Πέμπτη και την Παρασκευή θα δείξει ακόμη και 43οC.

Facebook Comments