Η Coca-Cola HBC AG (Coca-Cola HBC), μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμφιάλωσης των προϊόντων της The Coca-Cola Company, συμπεριλήφθηκε στους δείκτες Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI) για το έτος 2013, για έκτη συνεχόμενη φορά.

Η εταιρεία κατατάσσεται 1η στην Ευρώπη και 2η στον κόσμο μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών ποτών όσον αφορά τη βιωσιμότητα.

Ο κ. Δημήτρης Λόης, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Coca-Cola HBC, δήλωσε τα εξής: «Η παρουσία μας για έκτη συνεχόμενη χρονιά στους δείκτες Dow Jones Sustainability Indexes, αποδεικνύει τη βαρύτητα που δίνει η εταιρεία μας στα θέματα της βιωσιμότητας. Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής μας και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία αξίας για όλους τους κοινωνικούς μας εταίρους. Επίσης, η συνολική βελτίωση της βαθμολογίας μας, αντανακλά την αποφασιστικότητά μας για επίτευξη συνεχώς υψηλότερων επιπέδων αριστείας».

Οι δύο δείκτες Dow Jones αξιολογούν τις 2.500 μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο (με κριτήριο τη σε ελεύθερη διασπορά κεφαλαιοποίησή τους) βάσει ανάλυσης των οικονομικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιδόσεών τους. Αφού αξιολογηθούν βάσει γενικών και κλαδικών θεμάτων, μόνο οι εταιρείες που ανήκουν στο 10% των κορυφαίων επιτυγχάνουν την ένταξή τους.

Η συνολική βαθμολογία της Coca-Cola Hellenic το 2013 ανήλθε σε 81%, δηλαδή αύξηση 2 μονάδες σε σύγκριση με τη βαθμολογία του προηγούμενου έτους. Στο δείκτη DJSI Europe Index η Coca-Cola HBC έλαβε τις υψηλότερες βαθμολογίες στον κλάδο των ποτών στις εξής κατηγορίες: Περιβαλλοντική πολιτική/Συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης (100%), Υποβολή κοινωνικών εκθέσεων (86%) και Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας (83%).

Στο πλαίσιο της συνεχούς επιδίωξης της Coca-Cola HBC για εκπλήρωση των στόχων της για τη βιωσιμότητα, η εταιρεία έχει εκφράσει τη μακρόχρονη δέσμευσή της στο Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ, συμπεριλαμβάνεται στο δείκτη FTSE4Good από το 2000, και συνεργάζεται με περισσότερους από 200 οργανισμούς εκπροσώπησης ενδιαφερόμενων παραγόντων σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Facebook Comments