Τελικά οι έλληνες λειτουργούν με το φόβο του “οικονομικού πέλεκυ”. Η τιμωρός δύναμη των προστίμων και ιδιαίτερα των τσουχτερών, άρχισε να φέρνει τα θεμιτά αποτελέσματα για το Υπουργείο Εργασίας. Μόλις δύο μέρες, πριν αρχίσει και επίσημα, η επιβολή των 10.500€ /ανά άτομο σε όποιον επιχειρηματία δεν αναφέρει τους εργαζόμενους που απασχολεί, δηλώθηκαν επίσημα τουλάχιστον 10.000 εργαζόμενα και.. πλέον ασφαλισμένα άτομα. Η “μέχρι χθες” ατελείωτη λίστα ανέργων στον ιδιωτικό τομέα, κάθε άλλο παρά, ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Καλύτερα λοιπόν να υπάρχει η άμεση επιβολή μιας ποινής παρά να επισείεται ο φόβος μιας μελλοντικής -και σε πολλές των περιπτώσεων ανεφάρμοστης- τιμωρίας. Το πείσμα του Βρούτση, άρχισε να φέρνει αποτελέσματα.

Μεγάλο κυβερνητικό στέλεχος, σε συζήτηση περί τοποθετήσεων ή μη προσώπων στις θέσεις των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων, παραδέχτηκε πως είμαστε “κότες“…Αυτονόητο πως η παραδοχή αναφερόταν σε “μη” τοποθέτηση ικανότατου προσώπου και γνώστη του αντικειμένου, σε νευραλγική γραμματεία και μάλιστα… με λαμπρή προϋπηρεσία και θητεία στο εν λόγω υπουργείο.

Ας τεθεί και μία άκρως “αγαθή” αλλά και ρεαλιστική ερώτηση προς το Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης: Κ. Αθανάσιε Καρούντζο, γιατί τόσες μεγάλες διακρίσεις στο θέμα των διαθεσιμοτήτων? Δεν έχετε στα χέρια σας βουλεύματα του Εισαγγελέα με ποινικά αδικήματα για αιρετούς της Περιφέρειας σας, που ακόμα τους κρατάτε στη θέση τους και δε τους θέτετε σε αργία? Γιατί? Φαίνεται πως “τα δύο μέτρα και δύο σταθμά” ισχύουν για περιπτώσεις των περιπτώσεων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όταν κρίθηκε επιβεβλημένο εφαρμόστηκε άμεσα ο νόμος των “αργιών”…. τώρα?

Απίστευτα τα όσα συμβαίνουν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας…. “Στο ψυγείο” έχει τεθεί, από το νυν περιφερειάρχη, ο επί χρόνια νομαρχιακός σύμβουλος και πρώην αντινομάρχης Παιδείας /πρώην αντιπεριφερειάρχης  Ανάπτυξης και νυν περιφερειακός σύμβουλος, Ευθύμιος Φωτόπουλος. Γιατί άραγε? Επειδή διεκδίκησε στις κατά τα άλλα δημοκρατικές διαδικασίες της πλειοψηφούσας ομάδας (πρώην Ψωμιάδη -νυν Τζιτζικώστα) την θέση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης?

Η “ξανθιά” της Θεσσαλονίκης, τραβάει τα μαλλιά της και έχει χάσει τον ύπνο της. Λέτε να κινδυνεύει η θέση της με αντικατάσταση ή κατάργηση? Δεν άφησε ήσυχο κανένα κυβερνητικό και κομματικό στέλεχος κατά την παρουσία τους στη ΔΕΘ, για να εξασφαλίσει την παραμονή της… “Θεσσαλονικάρχης” είναι άλλος… έστω κι αν το κόμμα του στην Αθήνα, “έπιασε” το 0% 

“Το πολιτικό μασάζ” καλά κρατεί και από τις κοινοβουλευτικές ομάδες, μεταφέρθηκε στην ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων). Οι δήμαρχοι αποφάσισαν να μπουν στην έναρξη διαλόγου και συζητήσεων αναφορικά με τις αλλαγές στο νόμο για τη αυτοδιοίκηση, μετά το “πολύωρο μασάζ χαλάρωσης” που έπεσε από το Μαξίμου και την Χαριλάου Τρικούπη…

Απίστευτο και όμως … πραγματικό! Οι πιο “φανατικοί” υπερασπιστές των αλλαγών Μιχελάκη, για την αυτοδιοίκηση είναι οι … ΠΑΣΟΚοι. Εννοείται πως εδώ ισχύει η παροιμία “ποιος τυφλός δε θέλει το φως του? Και αφού ο Μπένη καταγράφει σε ποσοστά απίστευτα ρεκόρ αποστροφής προς το κόμμα του, που ουσιαστικά το οδηγεί σε διάλυση, οι πεπειραμένοι  -τόσα χρόνια- “εκλογομάγειρες ΠΑΣΟΚοι” κοιτούν πως θα σώσουν τις θεσούλες τους….

Το γραφείο “ποιου” κρατικού λειτουργού έχει μετατραπεί σε γραφείο εύρεσης εργασίας? Αιτήσεις βουνό, μετά από πρόσκληση που απευθύνουν οι άνθρωποι του λειτουργού προς τους ενδιαφερόμενους, άνεργους, ειδικευμένους κ.λ.π. Ποια είναι η επόμενη στάση ΜΕΤΡΟ?

Τα γκάλοπ “κρυφά και φανερά” δίνουν και παίρνουν στη Θεσσαλονίκη για την καταλληλότητα του προσώπου που θα διεκδικήσει τον κεντρικό δήμο και θα “βγάλει” ασπροπρόσωπο το κόμμα του. Το ενδιαφέρον ωστόσο, εστιάζεται στους “αυτο-χριζόμενους” διεκδικητές… Κανείς -από την κεντρική πολιτική σκηνή- απ ότι φαίνεται δε θέλει να τους χαλάσει το χατίρι και …. στη συνέχεια την κάνουν με ψηλά βηματάκια. Τουλάχιστον έχουν γνώση “οι φύλακες”…

Σε φιάσκο μετατράπηκε η “μεγαλειώδης” …. προετοιμασία του Αλέξη στη Θεσσαλονίκη. Δεν έκλεισε κανένας δρόμος, οι καντίνες πήραν το δρόμο του γυρισμού και “χαμένα” τα ευρώ που σπαταλήθηκαν για τα σποτάκια/πρόσκληση που δαπάνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, για την ομιλία του Προέδρου του, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Μάλλον… δεν του πάει ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ούτε του ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ του πάει ο Τσίπρας 

Το γαλάζιο μάτι

Facebook Comments