Τριήμερη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν από σήμερα (17 -19 Σεπτεμβρίου) οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού.

Αποχή από τα δικαστήρια αποφάσισαν οι δικηγόροι για σήμερα (17 Σεπτεμβρίου) και αύριο (18 Σεπτεμβρίου), αντιδρώντας στη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νέο κώδικα περί δικηγόρων που προωθεί η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται, ότι πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες πραγματοποιούν από χθες οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον ΟΑΕΔ και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.

Κινητοποιήσεις μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων των ανώτατων ιδρυμάτων, κατά της επικείμενης διαθεσιμότητας 1.500 εργαζομένων στα πανεπιστήμια.

Στο μεταξύ συνεχίζεται το απεργιακό μέτωπο στην Παιδεία, με τους καθηγητές να βρίσκονται σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες και τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να συνεχίζουν μέχρι και σήμερα την απεργία τους.

Οι δάσκαλοι, οι οποίοι δεν συμπορεύονται με την ΟΛΜΕ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για όλο το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία Τετάρτη και Πέμπτη. Την Τετάρτη, μάλιστα, θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ. Την ίδια μέρα στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Στην κινητοποίηση θα μετέχει και η ΓΣΕΕ που έχει αποφασίσει για την Τετάρτη τετράωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

Facebook Comments