Μνημόνιο εθνικής συμφιλίωσης & ανοχής
Απανωτά Μνημόνια δήθεν μεταρρυθμίσεων, το πιο σημαντικό μας διαφεύγει όμως
Απανωτά Μνημόνια δήθεν μεταρρυθμίσεων, το πιο σημαντικό μας διαφεύγει όμως
Απανωτά Μνημόνια δήθεν μεταρρυθμίσεων, το πιο σημαντικό μας διαφεύγει όμως.
Μνημόνιο Εθνικής συμφιλίωσης. Να τα βρούμε, έστω για λίγο, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και μετά ξανά τραβάει ο καθένας τον δρόμο του.
Να συμφωνήσουμε σε κάποια βασικά θέματα.
Να συμφιλιωθούμε βρε παιδιά. Βλέπετε ότι ο ένας δεν κάνει χωρίς τον άλλον. Ένα κόμμα κυβερνάει από το 1980, παρά ταύτα τρωγόμαστε και δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Εξαίρεση ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που πραγματικά, πήγε να μεταρρυθμίσει την Ελλάδα και μάλιστα συμφιλιώνοντας την. Μάλλον επειδή του είχε μείνει η ρετσινιά του αποστάτη, το είχε απωθημένο και ήταν πλέον ώριμος και οι συνθήκες αντίστοιχα.
Πριν από 28 χρόνια λοιπόν, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (πρωτοπόρος και σε αυτό) και ο Χαρίλαος Φλωράκης έδιναν τα χέρια για τον ιστορικό συμβιβασμό των πολιτικών επιγόνων εκείνων που πρωταγωνίστησαν στον Εμφύλιο. Η Νέα Δημοκρατία, ως μητέρα-παράταξη της (κεντρο) Δεξιάς και ο Συνασπισμός (της Αριστεράς και της Προόδου) αποφάσισαν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Τζαννή Τζαννετάκη, ο οποίος ορκίστηκε την επομένη, στις 2 Ιουλίου του 1989, πρωθυπουργός. Ήταν η πρώτη ουσιαστική απόπειρα της χώρας να απεγκλωβιστεί από το “σύστημα ΠΑΣΟΚ”.
Σήμερα, στην Ελλάδα του Μνημονίου, της βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης, η έννοια της εθνικής συμφιλίωσης προβάλει και πάλι ως ζητούμενο. Με την απόχρωση της συναίνεσης. Έστω ανοχής
Facebook Comments