Αναιρέθηκε από την πλήρη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η απόφαση που “δικαίωσε” πριν 4 χρόνια τον Σώρρα και του έδινε το δικαίωμα να ισχυρίζεται πως έχει 600 δισ., πείθοντας χιλιάδες πολίτες – ποσό το οποίο έχει ενσωματωθεί σε έξι διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας 100 δισ. το καθένα-. 

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αθωώσει τον Αρτέμη Σώρρα για το αδίκημα διασποράς ψευδών ειδήσεων, σε σχέση με την διαχείριση του εν λόγω ποσού.    Η αναίρεση υπέρ του νόμου δεν έχει καμία έννομη συνέπεια για τον Αρτέμη Σώρρα. Δηλαδή δεν παραπέμπεται σε νέα δίκη, αλλά απλώς δεν μπορεί να επικαλεστεί ή να προσκομίσει ενώπιον των δικαστηρίων την επίμαχη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, καθώς είναι σαν να μην υπάρχει.   

Αίτηση για αναίρεση της απόφασης είχε κάνει η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου.

Η Ολομέλεια έκρινε ότι η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών έχει μη ειδική, εμπεριστατωμένη και ελλιπή αιτιολογία, ενώ σε πολλά σημεία έχει εσφαλμένη και ασαφή αιτιολογία.

Παράλληλα αναφέρει ότι για το υπέρογκο ή αμύθητο -όπως το χαρακτηρίζει- ποσό των 600 δισ. δολαρίων η απόφαση δεν προσδιορίζει με ποιο αμετάκλητο πληρεξούσιο είναι διαχειριστής του ο Αρτέμης Σώρρας, με συνέπεια να υπάρχει ελλιπής αιτιολογία για το πώς είναι διαχειριστής του ποσού αυτού.

Ακόμη, η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου δεν αναφέρει τα ακριβή στοιχεία των διεθνών γραμματειών που λέει ότι έχει στην κατοχή του ο κ. Σώρρας και πού ακριβώς αυτά φυλάσσονται σε Τράπεζα του Καναδά.

Παράλληλα, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι ενώ η απόφαση δέχεται ότι το επίμαχο ποσό φυλάσσεται για πίστωση και χορήγηση στην Ελλάδα, αντιφατικά δέχεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας σκοπεύει να χορηγήσει το ποσό αυτό στο ελληνικό Δημόσιο με την μορφή δανείου διάρκειας 100 ετών και με επιτόκιο 0,5%.

Facebook Comments