Η χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street χαρακτηρίστηκε από την προσπάθεια των επενδυτών να επαναφέρουν τη δυναμική του δολαρίου η οποία είχε δεχθεί πλήγμα μετά από την απόσυρση της υποψηφιότητας Summers για την αμερικανική κεντρική τράπεζα.

Σήμερα στο ξεκίνημα της Ευρώπης, επιχειρείται μια νέα ανοδική προσπάθεια για τις αγορές που συνεπάγεται νέα αδυναμία του αμερικανικού νομίσματος. Αν και οι αγορά νομισμάτων διατηρεί μια αυξημένη μεταβλητότητα, δε συμβαίνει το ίδιο στις αγορές μετοχών, όπου μετά το αρχικό ξέσπασμα, υπήρξε πτώση της μεταβλητότητας και περιορισμός του εύρος διακύμανσης. Αυτό δεν αποκλείεται να συνεχιστεί μέχρι και αύριο.

Η RBA, δημοσίευσε τα πρακτικά της τελευταίας της συνεδρίασης. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι, το AUD παραμένει σε υψηλά επίπεδα και ότι μια περαιτέρω πτώση του θα βοηθούσε τον κλάδο εξόρυξης. Επίσης, η RBA διακρίνει προβλήματα στην αγορά εργασίας αλλά και στον κλάδο κατοικιών.

Ο πληθωρισμός σε Αγγλία και Αμερική και ο δείκτης οικονομικού συναισθήματος ZEW για τη Γερμανία, είναι οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας.

Facebook Comments